14 травня в Чернівцях відбувся Біг Миру (фото)

 

У центрі Чернівців 14 травня вчетверте провели "Біг Миру" та "Естафету Миру" – зі стартом і фінішем на Соборній площі в яких прийняли участь більше ніж 1500 учасників.

Уперше у рамках "Бігу Миру", крім символічного масового забігу, охочі мали можливість позмагатися на дистанціях 6 миль та 10 миль повідомляє інтернет видання bukinfo.com.ua.

Абсолютно кращі результати серед чоловіків та жінок показали прикордонник Орест Малованюк (срібний призер молодіжного чемпіонату України з бігу на 1 милю) та Тетяна Прокопчук.

Традиційно перед пробігом відбулась Естафета Миру серед навчальних закладів – по малому колу на Соборній площі. Склад команд – 8 учасників (по 4 дівчинки та 4 хлопця). Дівчата долали по пів кола, а хлопці – по цілому колу (разом це 1 миля, поділена на 8 етапів).

Організаторами Бігу Миру та Естафети Миру 2017 виступили обласна федерація легкої атлетики (Валерій Чинуш), СК «Гешко», обласне відділення НОК України (Іван Гешко), обласний центр «Спорт для всіх» (Георгій Мазурашу), за підтримки Асоціації готельєрів м. Чернівці, готелю «Буковина» та місцевої влади.

Також в Бігу Миру брали участь жителі Заставнівського району, зокрема і колишній мер Заставни Цуркан Ярослав, який біг таку дистанцію вперше, запрошує всіх прийняти участь наступного року.



Top