У Чернівцях затримано небезпечного кілера - ГПУ

 

 У прес-службі Генеральної прокуратури України повідомляють про затримання в Чернівцях кілера, який стріляв в директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувин.

 Відзначимо, що Рувин є головним експертом української сторони в справі збитого на Донбасі терористами Боїнга-777 рейсу МН17.
Новина також підтвердив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Нагадаємо, що замах на вбивство Рувин мало місцем 19 листопада 2015 року. Невідомий вистрілив у експерта і поспішив зникнути з місця подій. Постріл прийшовся в стегно потерпілому. Матіос зазначив, що замовлення, який виконував кілер, міг бути отриманий з РФ. Як стало відомо, у підозрюваного раніше не було ніяких проблем з законом.

Також залишається нез'ясованим той факт, як кілер вийшов на замовника.
Попередні дані військової прокуратури повідомляють про те, що замах на вбивство українського експерта готували виходнци з Криму і Донбасу - злочинне угруповання, яке має тісні зв'язки з російськими кримінальними елементами.

Пошуки вбивці проводилися військовою прокуратурою України спільно з департаментом карного розшуку Національної Поліції України. Так, кілера підозрюють у замаху на умисне вбивство.



Top