У Кельменцях може рухнути двохповерховий будинок, мешканці під загрозою

 

Будинку 3а на вулиці Хотинській у Кельменцях бояться усі його мешканці. Жителі двоповерхівки вже кілька років марно намагаються вирішити проблему із тріщинами у стінах.

Кожна вантажівка вагою за 10 тонн, що проїжджає повз будинок, може стати причиною загибелі людей. Мешканці зізнаються, що вони бояться лягати спати. Про це повідомляє сайт 0372.ua.

Люди почали бити на сполох ще у 2012 році. Лише у 2015 році на звернення мешканців зреагував голова селищної ради Сергій Буняк. Була створена комісія і прийняте рішення зробити металеву стяжку. Роботи були виконані, проте без належного нагляду.

Витратили більше 68 тисяч гривень, але при огляді вже після виконаних робіт, технічний звіт засвідчив: «На момент обстеження дані роботи не виконані у повному обсязі.

Є місця металевих стяжок, які виконані із порушенням технологічного процесу. Арматура укріплення не була натягнутою, підсилення виконане технологічно не правильно».

Утехнічному звіті чітко сказано: «Характер, товщина та місця розташування тріщин в стінах свідчить, що вони силового походження».

Як пише видання, будинок стоїть біля дороги загальнодержавного значення, яка проходить через Кельменці.

По ній постійно їздять вантажівки. Будинок – «хрущовка», і таких будинків уздовж цього шляху кілька. Тобто всі вони під загрозою опинитися у схожій ситуації.

На в`їздах до селища були автодорожні знаки, що в`їзд вантажівок масою більше 10 тонн заборонений. Та, знаки з`явилися, знаки – зникли, йдеться у повідомленні.

- Всі квартири у цьому будинку – приватизовані. ОСББ не утворене. За радянським мисленням мешканці вважають, що квартира їхня, а сходи, підвал, горище це – нічиє, – розповідає селищний голова Сергій Буняк. – А отже ремонтувати це має хтось, а не вони.

Селищна рада не має підстав надавати в даному випадку допомогу. Та ми виділили кошти у 2015 році і запланували ще 50 тисяч на цей рік, хоч у квартирну плату не входить ремонт приміщень.

З 16 квартир 5 не погодились на внутрішню стяжку стін, а без неї не обійтися. Це не питання «хочу не хочу, бо я зробив у помешканні ремонт», це питання життя, його безпеки.

Так, коли проводиться внутрішня стяжка – в когось колонку треба переставляти, а в когось і підлогу зривати.

Та кожен має для себе вирішити – яка мета: зміцнити будинок, чи жити страхом, що рухне?



Top