Бурбак заявив що власники авто з іноземними номерами повинні сплачувати 2 євро на день

 

Народний депутат Максим Бурбак розповів про те, чому він хоче, щоби власники автомобілів з іноземними номерами сплачували по 2 євро на день за користування українськими автомобільними дорогами.

Про це він повідомив у програмі "Пряма відповідь" в ефірі телеканалу "Чернівці".

Він вважає, що кошти, які водії автомобілів з єврономерами сплачуватимуть після прийняття цього закону, мають піти на ремонт українських доріг.

"Прикро, що ті нардепи, які збурюють людей і поширюють численні фейки, не розказують людям правду.

Але врешті-решт було прийняте рішення, щоб взяти за основу законопроект, який був мною зареєстрований.

Ним передбачається дзеркальна європейська норма: автомобілі з іноземною реєстрацією повинні платити за використання українських доріг", - сказав нардеп.

"Але я вважаю, що нас насамперед має цікавити питання підвищення безпеки дорожнього руху, зменшення аварійності, а найголовніше - зменшення кількості аварій з летальними випадками.

Ви лише гляньте, у нас кожного дня - наче зведення з фронту: там розрізали людину навпіл, там - того побили, там розбилися, там - смертельні випадки.

Відповідати нема кому. Страхування нема. Ніхто не відповідає. А дядько з Литви, який ошукав українських громадян, продавши автомобіль, вже не відповідає на телефонні дзвінки", - додав Бурбак.

"Тому, я вважаю, що це було початком дискусії, яку ніхто не провів надалі. Я ж пропоную, щоб автомобілі з іноземною реєстрацією платили за користування дорогами.

Зараз я з колегами їздив: у Румунії заплатили, у Болгарії заплатили. І ніхто слова не говорить - бо це ж плата за використання доріг.

І, до речі, всі ці гроші, які будуть зібрані, підуть на ремонти доріг. Це передбачено моїм законопроектом.

Чи, може, наші українці, які мають авто з іноземною реєстрацією, проти того, щоб ремонтувалися дороги? Думаю, що ні", - додав народний депутат.

Рекомендуємо прочитати: Семья нардепа Бурбака строит в Виженке элитный комплекс? (фото)

 



Top