На Буковині судитимуть членів організованої злочинної групи

 

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою 4-х молодих мешканців м. Заставна у вчиненні у складі організованої групи злочинів,

передбачених ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинені організованою групою), ч. 2 ст. 187 ( розбій), ч.4 ст.189 (вимагання) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України прокуратура Чернівецької області нещодавно скерувала до суду.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець Заставни маючи кримінальний досвід, оскільки був раніше засудженим за вчинення злочинів проти життя та здоров’я людей, а також громадського порядку й моральності, організував та очолив групу, до складу якої залучив кількох знайомих спортсменів, з якими спільно тренувався в секції з вільної боротьби.

Члени даної злочинної групи з червня 2012 року по липень 2014-го, маючи в своєму розпорядженні вогнепальну зброю, використовуючи транспортний засіб марки «Volkswagen Transporter», вчинили ряд злочинів, пов’язаних із заволодінням чужого майна. При цьому не цуралися погроз вбивством, а також завдаючи потерпілим тяжкі тілесні ушкодження.

Стосовно усіх членів організованої злочинної групи суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.



Top