На Буковині ліс (кругляк) вивозять як Німецький

 

У Чернівецькій області контрабандисти намагались вивезти за територію України ділову деревину, яку за документами оформили як німецький ліс.

Вагони з деревиною арештували після втручання представників місцевого осередку "Стоп корупції".

Про схеми, які прокручують із лісом на Буковині, повідомив координатор проекту Роман Бочкала.

"Як зупинити вивезення кругляка, якщо навіть мораторій не рятує. Представники "Стоп корупції" Микола Петіченко та Валерій Аіріні буквально своїми силами перекривають ешелонам дорогу. Щоразу ризикують життям та отримати обвинувачення у злочині.

Нещодавно їм вдалось зупинити 27 вагонів з деревиною, яку намагались вивезти під виглядом дров. Рухомий склад арештований. Його долю вирішую суд. До чого додумались зловмисники – намагались навіть вивезти ліс за документами... як німецький.

Як ліс з Німеччини в українських вагонах міг опинитись в Україні з метою вивезення за кордон – пояснити не змогли. Також арешт. Підкреслюю, лише завдяки громадським активістам.

Тим часом органи державного контролю дали зелене світло на вивезення "німецьких" смерек", – написав координатор "Стоп корупції Роман Бочкала у своєму Фейсбуці.

Журналіст анонсував, що найближчим часом команда проекту перевірить роботу чернівецьких прикордонників.

Нагадаємо, активісти чернівецького осередку "Стоп корупції" зупинили рух на територію Румунії 27 вагонів з українським лісом. Представники проекту усю ніч чергували на державному кордоні у смт Глибока. Подробиці повідомили стопкорівці.

"Ми зупинили сполучення із 27 вагонів, з діловим лісом, які вже були замитнені та рухались до Румунії. Вагони виявились з простроченим терміном експлуатації, п'ять з них були взагалі без документів, це вже контрабанда.

Районна поліція взагалі не приїхала, але нам довелось залучити співробітників СБУ, УЗЕ, податкову, УВБ податкової, прокуратуру та прикордонну службу.

Окрім того, у процесі ми упіймали двох п'яних працівників служби охорони залізниці", – зазначили представники чернівецького осередку "Стоп корупції".



Top