Відео - Заставнівчани відзначили факельною ходою День пам'яті та примирення

 

Сьогодні, 8 травня, о 20 год.30 хв. Заставнівщина схилила голову у скорботі перед подвигом наших дідів-прадідів, які загинули у боях Другої світової війни.

Заставнівчани, підтримавши ініціативу райдержадміністрації, зійшлися у центрі міста та вирушили до пам'ятника воїнам - захисникам, тримаючи в руках лампадки, свічки та квіти, як знак пам'яті та примирення.

Кожен із учасників ходи переконаний, що будь-який військовий конфлікт був і залишається жахливою трагедією людства й через десятиліття після його закінчення.

Саме у День пам’яті та примирення ми згадуємо всіх жертв Другої світової війни.

Сімдесят три роки тому український народ разом з іншими народами ціною мільйонів життів захистив світ від нацистських окупантів. Українці на різних фронтах самовіддано та жертовно боролися проти спільного ворога. У боротьбі з нацизмом українці стали до зброї в лавах Радянської Армії, в загонах Української Повстанської Армії, у збройних силах країн Антигітлерівської коаліції.

У День пам’яті та примирення ми повинні відкинути всі ідеологічні нашарування, які протягом багатьох років роз’єднували наше суспільсьтво, маємо подивитись об’єктивно на перебіг історичних подій та усвідомити, що попри різні політичні погляди учасників тих буремних років об’єднувала одна мета – визволення рідної землі від ворога.

Цієї шляхетної мети досягнуто завдяки героїзму та мужності бійців та командирів радянських збройних сил, учасників партизанського та національно-визвольного рухів, а також трудівників тилу.

Вшановуючи ветеранів війни, ми усвідомлюємо, що без їхнього подвигу не було б ні сучасної Європи, ні нашої України.

Героїзм переможців у Другій світовій війні надихає теперішніх воїнів до нових звершень, адже саме вони нині захищають незалежність та територіальну цілісність Батьківщини на її східних рубежах. Тож битва нашого народу за перемогу триває.
Священний обов’язок кожного – нетлінна пам’ять про сміливість і відвагу тих, хто зумів врятувати світ від нацистського поневолення.

Низький уклін Вам, дорогі ветерани, синівська шана та повага! Особливу подяку адресуємо учасникам АТО і волонтерам за їх патріотизм і мужність.

Ми переконані, що День пам’яті та примирення і День Перемоги стануть для нас символами єднання, яке дозволить перемогти ворога. Свята пам’ять про ветеранів залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, ратної праці, а водночас вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу Батьківщини.

Щиросердечно бажаємо всім здоров’я, благополуччя, родинного тепла та довгих мирних років життя у квітучій Україні!

Слава переможцям! Слава українським захисникам!

Нехай Господь береже нас та Україну! Слава Україні!

Поділися з друзями



Top