На Заставнівщині засудили водія, який на смерть збив вагітну жінку

 

На момент скоєння ДТП водій мікроавтобуса перебував у стані алкогольного сп'яніння

Заставнівський районний суд виніс вирок водієві мікроавтобуса, який у листопаді 2015 року на смерть збив вагітну жінку та покалічив її хлопця. Про це йдеться на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зокрема, суд встановив, що обвинувачений, керуючи мікроавтобусом «Volkswagen-transporter Т5», приблизно о другій годині ночі в умовах туману рухався по дорозі зі сторони м. Заставна у напрямку с. Веренчанка Заставнівського району. Об'їжджаючи інший автомобіль з правого боку, виїхав на узбіччя та збив двох пішоходів. Молода жінка-пішохід від отриманих травм померла. Її хлопець отримав важкі травми у вигляді численних переломів кісток.

Засуджений повинен виплатити батькам загиблої понад 40 тис. грн. матеріальної та 200 тис. грн. моральної компенсації

Під час судового засідання батьки загиблої дівчини розповіли, що на момент аварії їхня донька перебувала на 5 тижні вагітності. Просила суд суворо покарати винуватця ДТП.

Інший постраждалий також просив суд суворо покарати обвинуваченого. Хоча і повідомив, що той оплатив його лікування у сумі 20 тисяч гривень. На момент скоєння ДТП водій мікроавтобуса перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Суд вирішив визнати водія мікроавтобуса винним у смертельній ДТП. Та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін 3 роки.

Крім того, засуджений повинен виплатити батькам загиблої понад 40 тисяч гривень матеріальної та 200 тисяч гривень моральної компенсації. Строк відбування покарання вважати 31 травня 2018 року, тобто з моменту взяття обвинуваченого під варту.

 



Top