ПРО РЕМОНТ СПОРТЗАЛУ ДЮСШ ТА ІНШЕ

 

Про досягнення Заставнівської ДЮСШ не потрібно нагадувати нашим постійним читачам. Хто цікавиться новинами спорту, той не раз читав про вагомі здобутки і престижні нагороди юних заставнівчан, які вони привозять звідусіль. На жаль, з кожним днем все важче і важче тренуватися, адже підлогове покриття перебуває у поганому стані.

Тренери власними зусиллями міняли окремі відрізки, але ситуація на краще так і не змінилася. В.о. директора ДЮСШ І.Леваніна, тренери лише потерпають за здоров'я спортсменів під час змагань (останнім часом намагаються не проводити) і підготовки до них.

Ще взимку цього року група депутатів міської ради, а точніше фракція «Батьківщина», яку очолює Ю.Джус, звернення надіслали до голови постійної комісії Чернівецької облради з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики, у минулому відомого спортсмена І.Гешка, щоб вирішити питання щодо встановлення нового сучасного настилу підлоги. Іван Тарасович відразу відреагував на цей документ, навідавшись із компетентними фахівцями до Заставни. Про це уже йшлося на шпальтах нашого часопису.

Продовження цієї теми — зустріч у приміщенні ДЮСШ з начальником управління капітального будівництва облдержадміністрації О.Пуршагою (яка відбулася днями), з яким мав розмову заступник голови райради В.Мельник, депутати міської ради Ю.Джус та О.Ткач, в.о.директора ДЮСШ І.Леваніна.

Посадовець оглянув підлогу, поцікавився кошторисною вартістю нового покриття, яке складає 700 тисяч гривень, джерелами фінансування тощо. Під час розмови з'ясувалося, що кошти можуть виділили як з капітальних видатків (субвенція), так і з перевиконання обласного бюджету, який нині може похвалитися значною сумою.

Під лежачий камінь вода не тече, тому потрібно якнайшвидше вирішувати цю проблему.

О.Пуршага пообіцяв посприяти із підрядником, який відповідає за якість і швидкість виконаних робіт.

До відома присутніх він надав наступну інформацію, що управління капітального будівництва обласної державної адміністрації, яке він очолює, виконує функції замовника будівництва об'єктів житлово- комунального і соціально-культурного призначення на території області, здійснює технічний нагляд за об'єктами будівництва, реконструкції, капітального ремонту, що фінансуються за рахунок усіх джерел фінансування, в тому числі із загальнодержавних програм.

Нині в області здійснюється будівництво реабілітаційного центру для хворих на ДЦП (аналогу нема в Україні), 4 шкіл, в тому числі і Горішньошеровецької (у розмові повідомив про виконані роботи на цьому об'єкті). Мовилося також про дитячу дошкільну установу с.Звенячин, на що планують затратити 541 тисячу гривень, будівництво каналізаційного колектора у м.Заставна, ремонт доріг, на що потрібні значні суми.

Адже дорожні артерії є у кожному районі Буковини і, здебільшого, вони у жахливому стані. На ці та інші чинники у розмові звернув увагу начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації О.Пуршага.

Поділіться новиною з друзями:



Top