Відео: На Заставнівщині писали Диктант національної єдності (фото)

 

«КРИЛА УКРАЇНИ» ЄДНАЛИ ЗАСТАВНІВСЬКИХ ПРОСВІТЯН

Шануймо рідне слово в собі й себе у слові — одне з найпоширеніших гасел українських просвітян.

Аби потвердити його зміст, Заставнівське районне об’єднання ВУТ «Просвіта» та Центральна районна бібліотечна система приєдналися до Всеукраїнської акції — написання диктанту єдності, який ось уже в 18-те відбувається в Україні у День вшанування пам’яті Нестора-Літописця, а також у свято Української писемності та мови, яке з’явилося в українському календарі 9 листопада 1997 року, завдяки ініціативі ВУТ «Просвіта» ім.Т.Шевченка.

Учасників так званого флешмобу, який відбувся у методкабінету ЦБС вітали директор — Леся Стасюк та голова «Просвіти» Світлана Масловська, літературну виставку презентувала бібліограф Оксана Мартинюк.

Написання диктанту «Крила України» «Просвіта» приурочила 150-річчю цієї потужної, патріотично-національно-натхненної громадської організації. Освітяни, бібліотечні працівники, краєзнавці, лікарі, юристи, приватні підприємці, журналісти уважно слухали професора Олександра Авраменка, зосереджено писали диктант, а через 20 хвилин активно його обговорювали.

Надзвичайно цікавий та пізнавальний текст, як з’ясувалося, ні для кого не був надскладним.

Високий професіоналізм диктора, відчуття поруч плече однодумця та піднесений настрій відновили наші знання, додали позитиву, оптимізму та творчу окриленість тим, що ми — УКРАЇНЦІ.    

Поділися з друзями



Top