Відео у Заставні: свято-презентація книги Ю.Кушніра «Слово про народного вчителя Ярослава Матійчака»

 

Поет, філософ, вчений й робітник однаково розуміють, сповідуються перед магією слова. Пам’ятаєте?... «Спочатку було Слово…»

У слові проявляється божественне призначення – магічно нерозпізнане, пізнавальне, те, що несе світу красу, добро, істинну віру.

А слово мудрої людини і є, і повинно бути передвісником благого діла в прямому сенсі. На Заставнівщині відбулось урочисте велике дійство – гостина слова, свято слова, презентація нової книги Ю.Кушніра «Слово про народного вчителя Ярослава Матійчака».

Зустріч відбувалась в актовій залі Заставнівської гімназії, на яку завітали поважні гості з Косова – Я.В. Матійчак зі своїми дітьми, а також колишні друзі, вчителі, учні із Заставнівщини, які свято пам’ятають й поважають пана Матійчака.

Актова зала була переповнена, свято відбувалось на великому піднесенні, позитиві, ніхто й не помітив, як швидко збігає час. Спогади, виступи друзів та колег Ярослава Васильовича переплітались віночками музичних вітань – піснями й танцями, які дарували присутнім учні Заставнівської гімназії.

Приємно було усім бачити, слухати та спілкуватись з Ярославом Васильовичем Матійчаком, який з теплотою згадував роки, проведені на Заставнівщині.

Презентація книги, яка складається із 30-ти спогадів – 30 штрихів до портрету народного вчителя Ярослава Матійчака, а також вміщує фото світлини, його поради, поезії-присвяти головному герою – нікого не залишила байдужим.

Всі дякували автору – Ю.А. Кушніру, за хорошу книгу, яка запросила всіх на це чудове свято.

Автор: Леся Стасюк  Фото:  Олександр Остапович, Відео: Ольга Шендеровська

Поділися з друзями



Top