Відео: У Заставні показували, як зробити чудові новорічні іграшки з непотребу

 

Напередодні зустрічі новорічних свят традиційною є зелена «лихоманка».

Усі поспішають купити собі головну гостю Нового року — ялиночку!

Але, на жаль, ми рідко замислюємося над тим, що наше бажання прикрасити зеленою красунею свою оселю, завдає природі чималої шкоди.

Зрубані в лісі, а потім продані близько трьох мільйонів ялинок, а вирубують ще більше, оскільки не всі ялинки потрапляють у продажу, для того щоб на декілька днів створити святкову атмосферу, а відтак покинути посеред сміття на ялинкових базарах чи просто на вулицях - ми вважаємо це злочином.

Найбільш прикро, що під сокирою зникають цілі гектари лісу, а щоб ялиночка виросла бодай до 1 м їй необхідно 5-6 років.

Тому щоб зберегти хвойні дерева, щороку в Україні проводяться різноманітні природоохоронні акції, спрямовані на збереження зеленого багатства хвойних лісів «Збережи ялинку», «Замість ялинки - букет» тощо.

Мета акції - схилити громадян України відмовитися від передноворічного винищення хвойних дерев та показати їх шкідливі наслідки.

Створити відчуття свята, радісного очікування новорічного дива можна й без знищення дерев.

Під час конкурсу діти та підлітки по всій Україні виготовляють святкові букети з вічнозеленого гілля, створюючи святкову атмосферу.

Набагато цікавіше прикрашати соснові чи ялинові гілки, виготовляти традиційні українські «ялинки» - дідухи з колосків, калини, створювати новорічні композиції, які можуть стати гарним подарунком для рідних, друзів та прикрасять домівку, шкільну аудиторію чи робочий кабінет. Такі композиції здобувають симпатії дедалі більшої кількості людей.

Щоб підготуватися до Нового року, не треба неодмінно купувати дорогі новорічні іграшки та прикраси. У кожній оселі багато речей, з допомогою яких можна стильно й оригінально прикрасити дім і створити святковий настрій.

Цього року наш заклад запрошує Всіх взяти участь в Акції "Прикрась Новорічну Ялинку!"
- і виготовити власноруч святкову іграшку, використовуючи матеріали, які вже вийшли зі вжитку.

Перетворитися на чудову прикрасу для зеленої красуні може звичайна лампочка!

Ви можете як розфарбувати її однотонними кольорами, так і прикрасити святковою мішурою, намалювати новорічні деталі або доповнити солодощами. Це може бути пляшка з-під води, чашка, диск тощо.

Останнім часом мода на ялинкові прикраси все більше привертає увагу українців. А ще це досить велике заощадження грошей.

Сьогодні ми хочемо провести майстер-клас та навчити простими методами створювати свої «шедеври».

То ж в путь!

Всіх вітаємо з наступаючим святом Святого Миколая, Різдвом хрестовим і Новим роком.

Поділися з друзями

 



Top