Відео - Про харчування дітей, ремонт доріг та вибори Президента України йшлося підчас наради в Заставнівській РДА

 
Сьогодні, 13 лютого, голова районної державної адміністрації Юрій Кітар провів нараду із керівниками закладів освіти та місцевого самоврядування району.
 
У її роботі взяв участь Народний депутат України Максим Бурбак. Мова йшла про децентралізацію, яка все ще не завершена на Заставнівщині, про ремонт доріг комунальної власності, розмитнення авто на «євро бляхах».
 
Максим Юрійович прямолінійно відповів на запитання, які йому адресували присутні в залі сільські голови.  Були запитання про складний і, дещо, брудний з боку прихильників РПЦ період перереєстрації церковних громад. І, звичайно, про вибори Президента України, які відбудуться в останній день березня.  Народний депутат наголосив, що вибір повинен бути свідомий, не потрібно надавати перевагу кандидатам – популістам та приємним обіцянкам, обрати потрібно того, хто реально діє та поведе Україну визначеним курсом до Євросоюзу і в НАТО.
 
Підчас наради були  розглянуті питання: про підготовку виборчих дільниць до виборів Президента України 31 березня 2019 року,  про виконання місцевих бюджетів за 2018 рік, про організацію проведення весняного призову громадян України на строкову військову службу та організація відбору для проходження військової служби за контрактом. 
 
 Роз’яснення щодо порядку  реєстрації та зняття з місця проживання громадян України надавав  Сергій Фівчук – завідувач Заставнівського районного сектору Державної міграційної служби в Чернівецькій області. Багато суперечливих питань виникало підчас обговорення питання  стосовно харчування дітей в освітніх закладах району.
 
Як наголосив головний спеціаліст відділу освіти РДА Олександр Козарійчук, ПП «Мега Крокус», який здійснював харчування дітей в закладах освіти району, розірвав угоду про харчування. «Неприпустимою є ситуація, коли ПП «Мега-Крокус» в односторонньому порядку відмовилась від своїх зобов'язань харчувати освітні заклади. Яскравий приклад свавілля місцевого монополіста.
 
Невідкладно звернусь до Антимонопольного комітету України з вимогою втрутитись у дану ситуацію. Такі «ґазди» не повинні жодним чином займатись викручуванням рук громадам, особливо використовуючи та знущаючись з наших дітей» -- наголосив Максим Бурбак.
 
Поділися з друзями


Top