Відео - Заставнівська Держподспоживслужба обговорювала проблеми пасічників та аграріїв

 

Сьогодні, 13 лютого, в актовій залі Заставнівської РДА відбулася нарада, організована ГУ ДПСС в Чернівецькій області, Заставнівською РДА, Заставнівським районним управлінням ГУ ДПСС

По питаннях застосування пестицидів, охорони рослин, порядок реєстрації та ветеринарно-санітарні вимоги до пасік, дії при масовій загибелі бджіл та порядок повідомлення про обробку пестицидами садів та сільськогосподарський культур в агроформуваннях та фермерських господарствах які функціонують на території району, а також піднімалось питання про подальше посилення уваги по недопущенню захворювання африканської чуми свиней на території району.

В роботі наради приймали участь керівники та представники Заставнівської РДА, голови ОТГ, сільських рад, старости населених пунктів, пасічники, керівники агроформувань, власники свиногосподарств, спеціалісти ГУ ДПСС в Чернівецькій області та Заставнвнівського районного управління ГУ ДПСС, заступник голови обласної асоціації пасічників Аністратенко В. Г.

Нараду відкрив голова Заставнівської РДА Кітар Ю. В. Продовження наради проходило під головуванням начальника Заставнівського районного управління ГУ ДПСС в Чернівецькій області Карнась О. В. По питанню правового регулювання захисту рослин виступила провідний спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин – Ахтемійчук О. В.

Щодо вимог до застосування, зберігання, транспортування пестицидів і агрохімікатів та порядок повідомлення про обробіток пестицидами садів, земельних ділянок інформувала головний спеціаліст відділу безпеки середовища життєдіяльності управління Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Галкіна І. В. Начальник протиепізоотичного відділу управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Голюк Н. Г. розповіла про порядок реєстрації та ветеринарно-санітарних вимог до пасік. Дії при масовій загибелі бджіл.

Окремим питанням начальником протиепізоотичного відділу управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії ГУ ДПСС в Чернівецькій області Голюк Н. Г. було відмічено захворювання тварин африканською чумою свиней, тому що на сьогоднішній день на теренах області та по цілій державі є загрозливим становищем щодо захворювання поголів’я свиней, а тому було чітко вказано власникам свиногосподарств про суворе дотримання умов утримання поголів’я свиней у закритому режимі.

Дотримуватися усіх рекомендацій, вказівок державної служби ветеринарної медицини, щоб не допустити виникнення нового спалаху хвороби, яку ліквідовували в минулому році на свиногосподарстві СТОВ «Наша свинка» с. Василів, Заставнівського району.

По завершенню наради начальником Заставнівського районного управління ГУ ДПСС в Чернівецькій області Карнась О. В. були підведені підсумки, де зроблено наголос на те, що тільки спільною співпрацею усіх підрозділів, агроформувань, бізнесу, пасічників ми можемо досягнути тих завдань, які сьогодні поставлені на нараді, а тому всі зацікавлені підрозділи, фермерські господарства, пасічники, власники свиногосподарств повинні виконувати всі ці заходи для того, щоби при виконанні тих, чи інших робіт ніхто не постраждав.

Поділися з друзями
 


Top