Відео - В місті Заставна вшанували Героїв Небесної Сотні

 

Сьогодні, 20 лютого в місті Заставна біля пам’ятника Небесній Сотні зібралося чи мало людей, які прийшли згадати тих Героїв які до останнього подиху боролись за вільну, незалежну Україну, громадяни якої показали всьому світу як це любити свою батьківщину більше за власне життя.

Небесна сотня… 107 сміливців які вже не повернуться ніколи до рідного дому, а скільки окрім них, скалічених, поламаних, зганьблених людей.

За кожним із тих імен, крилася своя доля, свої труднощі і свої радощі, але їх всіх об’єднала одна ціль: вони повстали проти насилля, несправедливості у своїй країні, кожен здійснив особистий подвиг — віддав найцінніше — своє життя заради нової України.

І саме сьогодні, всі спогади та гіркий біль який навіть через п’ять років не стихає, зібрав нас біля меморіалу Небесної Сотні.

Заставнівський районний палац культури, підготував зворушливі рядки що оживили спогади, які мов би, відтворили події п’ятирічної давності.

Вшанувати пам'ять про загиблих героїв Небесної Сотні, прийшли очільники району та Народний депутат України Іван Рибак.

Сьогодні ми маємо пам’ятати тих хто вірив, мріяв, любив… та зміг зробити все щоб майбутнє наших дітей було кращим, ціною власного життя.

Вони співали “Ще не вмерла…" і вмирали…

Земля тремтіла, під ногами ж – твердь…

Їм янголи обличчя прикривали…

А ті під вибухи гранат ішли на смерть…

Поділися з друзями



Top