Фото - На Заставнівщині на замовлення ТОВ «Граніт» здійснюється навчання безробітних

 

Сьогодні, 26 лютого 2019 року, на базі Заставнівського вищого професійного училища №24 розпочала навчання група безробітних на курсах цільового призначення за навчальною програмою «Сучасні технології та устаткування для виготовлення, формування та різання цегли» на замовлення місцевого підприємства ТОВ «Граніт».

Навчання проводиться Івано-франківським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, на відкриття навчання приїхала заступник директора Івано-франківського ЦПТО Оксана Мислюк.

«Це перша група в цьому році, ще плануємо провести навчання трьох груп. Групи формуємо під замовлення роботодавців. До прикладу, роботодавцю першочергово зараз потрібні механіки на цегельню. Ми узгоджуємо навчальний план із роботодавцем і розпочинаємо процес навчання.

Для безробітних – це безкоштовно, також на період навчання оплачується проїзд, та у разі потреби проживання. Після завершення навчання всі безробітні будуть працевлаштовані», - зазначає начальник відділу активної підтримки безробітних Заставнівської районної філії Василь Максимчук.

Під час навчання здійснюється загальна професійна підготовка, зокрема, безробітні ознайомлюються з інструктажем з питань охорони праці, сучасним обладнанням для цегельного заводу, автоматизованим виготовленням цегли, новими технологіями пресування, обладнанням для формування сирця, схемами застосування сирцю після різання та процесом випалення виробів.

В минулому році для п’яти місцевих цегелень Заставнівського району фахівці служби зайнятості організували навчання 266 безробітних.



Top