Відео - В Заставнівському ВПУ№24 відзначили літературно-музичне свято з нагоди 70-річчя З Дня Народження В.Івасюка

 

Так багато і так мало ми знаємо про Володимира Івасюка. Для більшості – це композитор, автор фантастичної «Червоної рути» та «Водограю», який у молодому віці загинув за нез’ясованих обставин.

Але це лише частина правди про митця – композитора, поета, який зумів нагадати нам, що ми – українці, народ з прекрасними, глибокими культурними традиціями. І увесь свій талант поклав на те, щоб ці традиції продовжувати, розвинути, удосконалити.

Творчість Володимира Івасюка – автора понад 100 пісень, слід по-справжньому вивчати, досліджувати, популяризувати – бо вона цього варта. Одним із аспектів такої потрібної роботи і була зустріч – літературно-музичне свято «Червона рута – квітка безсмертя Володимира Івасюка» з вчителями та студентами ВПТУ №24 м.Заставна, організоване й проведене спільно з районним палацом культури (директор – О.Цимбалюк) та центральною районною бібліотекою (директор – Л.Стасюк).
Ведучі заходу Л.Савчук й А.Ткач повели розмову про життєвий та творчий шлях Володимира Івасюка.

Його пісні «Червона рута» і «Я піду в далекі гори» звучали у виконанні С.Статуєва й В.Барабащука, які не тільки подарували присутнім музичні вітання, але й привітали всіх жінок, дівчат зі святом весни.

Голова районного осередку «Просвіта», депутат Чернівецької обласної ради – С.Масловська зробила наголос на тому, що пісня – це не тільки розважальний засіб, а й могутня зброя, яка здатна піднімати людей на подвиги та захист своєї держави.

За нез’ясованих обставин загинув Володимир Івасюк, але на відстані часу можна припустити, що причиною смерті послужило те, що Івасюк принципово не писав музику на російськомовні тексти…

Нині пісні Володимира Івасюка – національне багатство. Тож нехай водограй його таланту очищає нас від буденної суєти, а його пісні завжди будуть поміж нас!

Автор - Л. Стасюк

Поділися з друзями



Top