Відео - До Міжнародного дня театру в Заставнівському палаці культури відбулася вистава "Котигорошко"

 

             Сьогодні 24 березня 2019 року в районному Палаці культури відбулося святкове дійство за участю дитячого зразкового театру юного глядача «Мандрівник» приурочене Міжнародному дню театру.

В програмі:

-прем’єра вистави – казки на 3 дії Анатолія Шияна «КОТИГОРОШКО» . Режисер постановник Заслужений працівник культури України Лідія Гайдей.

-прем`єра етюдної казки «Попелюшка»  та тренінгу з сценічного руху і пластики - студент І курсу Чернівецького обласного коледжу мистецтв ім. С. Воробкевича Микола Пазюк.

             Першими глядачами і  критиками для 16 –ти  маленьких акторів стали їхні батьки і друзі. Які практично прожили з ними всі дні підготовки до прем`єри.

           А напруга для дітей булла величезна – вивчити текст своєї ролі, зрозуміти її, виконати завдання режисера і повторити  всі мізансцени, навчитися працювати з реквізитом, а потім все це  майстерно виконати в театральних костюмах та ще й  вкластися в музичний супровід, а декому  ще й  зіграти по дві ролі.

           Ось для цього всього в пригоді стали  вмілі поради, настанови, професійність їхнього режисера Л.Гайдей, і зняття по ритміці, пластиці та сценічній мові з Миколою Пазюком - колишнім актором  народного театру «Дивосвіт» а нині студентом коледжу мистецтв, а свої знання він здобуває  на лекціях викладачів Анни-Дорії Андрувяк та Ганни Шевченко і щиро передає дітям щонеділі кожного тижня.

           Пані режисер і актори щиро дякують за допомогу Світлані Комісарчук- режисеру НТ «Дивосвіт», Івану Дідуху працівнику відділу культури за музичне оформлення, Антоніні Дубовиченко  та батькам Марії Дроник, Марині Українець та Оксані Сторож за підготовку костюмів, Анаролію Гайдею завідуючому художньою частиною театру та Сергію Цуркану (художнику) за виготовлення декорацій і реквізиту і всім батькам за підтримку і розуміння.

Відео вистави - казки «Попелюшка»

Відео: О. Панзига

Поділися з друзями

Відео вистави - казки «Попелюшка»



Top