Заставнівський центр зайнятості провів семінар «Робота – крок до успіху!»

 

1 квітня 2019 року в приміщенні Заставнівської районної філії Чернівецького центру зайнятості,в рамках Весняного марафону професій,відбувся семінар для осіб засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі на тему: «Робота – крок до успіху!». 

  Метою заходу було інформування про права та обов`язки у сфері реалізації права на працю, соціальний захист у сфері зайнятості, можливості та послуги державної служби зайнятості, ознайомлення з вакансіями та перспективами працевлаштува   ння. Учасниками заходу стали 11осіб даної цільової аудиторії віком до 35 років.

Захід відбувся за участі начальника Заставнівського відділу бюро безоплатної правової допомоги Данищука Василя, начальника Заставнівського РС філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області капітана внутрішньої службиШкоропади Олександра, провідного інспектора Заставнівського РС з питань пробації Федоровича Олександра,майора Сергієнка Валерія – заступника військового комісара, начальника відділення комплектування Заставнівського районного військовогокомісаріату, директора Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості Лахман Віти та провідного юрисконсульта – Брус Мар’яни.

Розпочався семінар з екскурсії центром зайнятості, під час якої  директор Віта Лахман ознайомила присутніх з інформаційними куточками та розповілапро соціальну підтримку з боку держави для цієї категорії населення та послуги, які надає служба зайнятості.Провіднийфахівець з профорієнтації Антоніна Старко запропонувала попрацювати з комп’ютером вільного доступута ознайомитись з послугою служби зайнятості –  електронною чергою реєстрації безробітних, а також з вакансіями області та України.

Продовжився захід в кабінеті для семінарів де першому надали слово майору Сергієнку Валерію, адже серед присутніх 4 осіб засудженодо покарань не пов’язаних з позбавленням волі за статтею 335 Кримінального Кодексу України «Ухилення від призову на строкову військову службу».

У своєму виступі Олександр Шкоропада зазначив, що суттєвою проблемою при виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, залишається відсутність постійного місця роботи у засуджених, а через те й стабільних джерел доходів, що є одним із вирішальних факторів, який спонукає до протиправних дій.

Данищук Василь  розповів про основні напрямки роботи Бюро правової допомоги, з яких питань надається консультація та роз`яснення, в яких випадках надається допомога в забезпеченні доступу до вторинної правової допомоги, а також ознайомив цільову аудиторію з їхніми правами та обов`язками.

Юрисконсульт Брус Мар’яна пояснила присутнім, що всі, без виключення, громадяни можуть звернутись до служби зайнятості і без перешкод отримати інформацію про наявні вакансії по району та по Україні. А кому необхідно для працевлаштування попередньо пройти професійну підготовку, то  в цьому напрямку є можливість навчати за робітничими професіями в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Учасники зустрічі отримали також інформаційні буклети про соціальні послуги державної служби зайнятості для самостійного ознайомлення.

Антоніна Старко тел.: 3-13-17



Top