Фото - Заставнівське ВПУ №24 провело День відкритих дверей під назвою «У світі професій»

 

4 квітня 2019 року Вище професійне училище № 24 провело профорієнтаційний захід для учнівської молоді Заставнівського району - День відкритих дверей під назвою «У світі професій»,

під час якого,  перед 130 учнями 8-11 класів, із презентацією  професій  виступили директор та викладачі навчального закладу.

Виступи викладачів майстерно поєднувалися із відео – матеріалами про професії перукарів, манікюрників, трактористів сільськогосподарського виробництва категорій А та Б, слюсарів-ремонтників, водіїв автомобілів категорії В і С, столярів –будівельників, електрогазозварників та робітників із комплексного обслуговування та ремонту будинків.

У фойє училища був встановлений відео-тренажер, на якому учні могли спробувати  керувати трактором МТЗ 82. В коридорах закладу демонструвалися столярні та ковані вироби, виготовлені випускниками цього училища.

Присутні  з допомогою відео-роликів були ознайомлені із матеріальною базою закладу, яка налічує 34 трактори, 8 комбайнів та 12 автомобілів. Для проведення  практичних занять використовується територія площею 72 га.

Під час своїх виступів фахівець з профорієнтації та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості  завірили присутніх, що служба зайнятості є надійним та ефективним партнером під час вибору професії та працевлаштуванні.

Старко Антоніна сказала наступне: «Для того, щоб свідомо зробити вірний вибір, потрібна достовірна  та оперативна інформація. Подібні питання виникають  перед закінченням школи. Ким стати, як правильно зробити свій професійний вибір, щоб співпадали і власні нахили,  і можливість подальшого працевлаштування.  Для отримання відповіді на такі питання здійснюється професійна психологічна діагностика на базі інтерактивної профорієнтаційної студії «УНІСОН».

Нею можуть скористатися усі категорії населення.  Ефективність та достовірність результатів забезпечується широким комплексом психологічного інструментарію на вибір клієнта.» Учнів шкіл було запрошено відвідати Весняний марафон професій, що триватиме з 20 березня по 19 квітня 2019 року.

Галина Коростатевич під час свого виступу презентувала  роботодавців, які створили  найбільш оплачувані робочі місця у Заставнівському районі та Чернівецькій області, ознайомила  із вимогами  до рівня очікуваної компетенції майбутніх працівників.

Було наголошено , що у випадку працевлаштування випускників закладу на перше  робоче місце, роботодавцям буде відшкодовано суму видатків на єдиний соціальний внесок, що зробить позицію випускників  конкурентоздатною.

Зустріч пройшла у доброзичливій атмосфері. Керівництво училища подякувало фахівцям служби зайнятості за участь у проведенні заходу та висловило побажання  і надалі продовжувати спільно профорієнтаційну роботу.

Поділися з друзями



Top