Відео - На базі Заставнівського інклюзивно-ресурсного центру відбувся Майстер – клас «Розмалюй писанку»

 

23 квітня на базі Заставнівського інклюзивно-ресурсного центру відбувся Майстер – клас «Розмалюй писанку».

Діти виготовляли пасхальні яєчка! Чудовий настрій, дружня атмосфера і відчуття наближення свята допомогали в клопіткій і майже ювелірній роботі. Результат - у кожного ПИСАНКИ, виконані різними техніками.

«Писанка – це символ сонця, відродження, любові і краси» - з таких слів розпочався майстер-клас з написання писанки з дітьми старшої вікової категорії Заставнівськогоінклюзивно-ресурсного центру.

Своїми знаннями та вміннями ділилися практичні психологи центру: Чередюк Оксана Василівна і Синюк Лариса Володимирівна. І, хоча у майстер-класі використовувалися нетрадиційні техніки для писанкарства, і не завжди все вдавалося маленьким учасникам, психологи підбадьорювали їх, оскільки писанка пишеться не стільки руками, скільки душею.

Особливе задоволення діти отримали від розфарбовування підготовлених яєць. Досить добре вдавалися крапанки. Цікавою і захоплюючою діяльністю виявився декупаж на яйцях.

На завершення майстер-класу було використано арт-терапевтичну техніку – робота з тістом, в процесі якої кожна дитина проявила свою творчість і відчула себе успішною.

Мабуть кожна людина протягом усього свого життя свято береже у пам′яті найсвітліші спомини дитинства. Тому корекційні педагоги Заставнівського ІРЦ - Кушнерюк Наталія Вікторівна та Танасійчук Галина Іванівна, зробили все, щоб у найменших відвідувачів закладу теж залишилась чудова яскрава згадка про сьогоднішній майстер-клас. На якому малята із задоволенням власноруч виготовляли об′ємну аплікацію «Жовтеньке курчатко».

Було приємно спостерігати на обличчях дітей зацікавленість при розмальовуванні писанок, де використовувалась техніка крапле-терапії, думаємо що гармонійну атмосферу якою зарядилися дітки під час роботи, вони перенесуть у свої домівки.

А також у всіх була можливість проявити власну творчість при створенні святкової листівки для привітання своїх близьких зі святом Великодня! В кінці всіх арт-технік, одним із найяскравіших моментів був той, коли дітям запропонували знайти в кабінеті заховані курчатка за які вони отримали солодкі призи.

Фахівці приклали всі зусилля, щоб дітки отримали позитивний настрій на весь день та зберегли в своїх маленьких серцях любов до українських традицій.

Поділися з друзями

 



Top