Фото - В Заставнівській філії центру зайнятості, провели семінар для осіб старше 45 років

 

8 травня 2019 р. фахівцем Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості спільно з начальником Заставнівського відділу обслуговування громадян (Сервісний центр) Головного управління Пенсійного Фонду України в Чернівецькій області було проведено семінар для осіб старше 45 років.

Провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Леся Олійнич розповіла присутнім про особливості працевлаштування осіб старше 45 років, активні заходи служби зайнятості для підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці, зокрема, профнавчання та отримання ваучера .

Представник пенсійного фонду Віктор Стасюк надав інформацію про запровадження нових онлайн сервісів, таких як Веб-портал електронних послуг, отримання довідок з QR-кодом, сервіс смс-інформування. Зокрема безробітними (12 осіб) було заповнено анкету застрахованої особи для внесення/зміни даних в Реєстрі застрахованих осіб щодо системи інформування Пенсійного фонду України, що дасть змогу надати послугу смс-інформування шляхом надсилання смс-повідомлень на телефонні номери.

Начальник відділу пенсійного фондуакцентував увагу присутніх про встановлення надбавок, підвищень та інших доплат до пенсій згідно чинного законодавства.Безробітних ознайомили з новою пенсійною реформою та з нормативно-правовими документами, які можуть бути корисними щодо процедури призначення пенсії в Україні.

Автор: Олійнич Л. тел.: 3-13-17.



Top