В Заставні відбувся районний фестиваль «На крилах надій»

 

Вже стало доброю, гарною традицією напередодні обласного фестивалю народної творчості людей з обмеженими можливостями проводити щороку в Заставні районний фестиваль «На крилах надій» і демонструвати місцевим жителям творчі здобутки наших земляків: вишивки, вироби з бісеру, орігамі, поробки, картини, малюнки, поезію і прозу.

І хоча ситуація в країні м’яко кажучи нелегка-непроста, традицію вирішили не порушувати і в 9-й раз запросили на районний фестиваль добра і милосердя всіх бажаючих.

День видався ясним, сонячним, теплим і по-особливому радісним, адже з’їхалися митці з різних куточків Заставнівського району. Були і поважні гості, представники обласної організації інвалідів на чолі з головою – М.Рожко, і представники районної влади – заступник голови РДА В.Молдован, представники преси, громадськість.

На заході найбільше припало до вподоби те, що на фестивалі добра та милосердя ніхто не був забутий – вшанували кожного учасника, який представив свої творчі здобутки, а також і тих, хто за станом здоров’я не міг бути присутній, але власні вироби представив широкому загалу.

Були впевнені всі, що захід пройде цікаво, але піднесення, що панувало в залі, де відбувалось свято, перевершило сподівання – Ніна Іванівна Онофрей, голова районного осередку, доклала чимало зусиль, аби захід пройшов на такому високому рівні.

Підвести підсумки дійства хочеться словами Ліни Костенко, які в повній мірі характеризують Ніну Онофрей:

Я вибрала долю собі сама.
І що зі мною не станеться,
У мене жодних претензій нема
До долі – моєї обраниці.

А також щиро дякуємо всім, хто представив свої роботи, хто завітав на гостину творчості та долучився до святкового дійства, гостям за вітання й підтримку, вручення грамот та сувенірів, а також працівникам центральної районної бібліотеки за сприяння та допомогу в проведенні даного заходу.

Свято закінчилось, але родинна атмосфера районного фестивалю «На крилах надій» надовго залишиться в серцях його учасників і спонукатиме до нових звершень на ниві творчості, добра і милосердя.



Top