Семінар із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці

 

25 вересня в Заставнівській районній філії Чернівецького ОЦЗ відбувся семінар із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці.

Провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Леся Олійнич ознайомила присутніх з переліком послуг служби зайнятості, правами та обов'язками безробітних за законамиУ країни "Про зайнятість населення" та "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" із основами законодавства, яке регламентує сферу зайнятості, роботою служби. 

Під час семінару наголошено на тому, що служба зайнятості вирішує питання щодо сприяння оптимальному вибору або зміні людиною сфери трудової діяльності (професії) відповідно до її професійних інтересів, нахилів, здібностей, рівня професійної підготовки, стану здоров’я та з урахуванням потреб ринку праці.

Громадяни мають можливість отримати інформаційні та консультаційні послуги, пройти профвідбір перед направленням на профнавчання або на співбесіду з роботодавцем.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Заставнівської районної філії Галина Коростатевич  ознайомила присутніх із ситуацією на ринку праці Заставнівського району, повідомила про актуальні ваканції, які підтверджені звітами роботодавців, а також про ті, що знаходяться у стані зареєстрованих ваканцій.

Вже другий рік на базі Заставнівської районної філіє діє інтерактивна профорієнтаційна студія «УНІСОН», з якою присутніх ознайомила Антоніна Старко – фахівець з профорієнтації.

Також учасників семінару запросили скористатись комп’ютерами вільного доступу для пошуку вакансій в мережі інтернет та зареєструватись на сайті служби зайнятості в електронному кабінеті шукача роботи.

Учасники семінару обговорили притаманні навички та вміння, необхідні для успішного працевлаштування в сучасних умовах.

Автор: Олійнич Л. тел.:3-13-17



Top