Відео - У селі Дорошівці в річку Дністер випустили 500 екземплярів червонокнижної стерляді прісноводної

 

4 жовтня у річку Дністер в селі Дорошівці Заставнівського району випустили 500 екземплярів червонокнижної стерляді прісноводної.

Середня вага одного екземпляра становить 38 грамів.

Зарибок виростили у Інституті біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

Як розповів журналістам "Заставна Сьогодні" директор інституту біології, хімії та біоресурсів, професор Марченко Михайло Маркович, з випущеної в Дністер стерляді виживе тільки 20 - 30%, не дивлячись на це риба випущена 5 років тому зустрічається в різних частинах річки. Як зауважив професор шкода що зустрічається вона також в риболовних сітках браконьєрів. 

Для зарибнення, в прилеглій до вершини Дністровського водосховища ділянці річки у 2012 році було виловлено плідників стерляді прісноводної, від яких отримано потомство, що буде випущено в природне середовище перебування.

Прийняти участь у випущенні червонокнижної стерляді прісноводної зібралось чимало охочих, в Дорошівці завітали представники НПП "Дністровський каньйон",Олексюк Ярослав Іванович начальник управління Агропромислового розвитку в Заставнівському районі, Колісник Василь Тодорович начальник відділу управління Агропромислового розвитку в Заставнівському районі, студенти та гості які із задоволенням спостерігали за тим як червонокнижна стерлядь повертається в природне середовище.

Поділися з друзями



Top