Семінар «Техніка пошуку роботи. Використання джерел інформації про вакансії» (фото)

 

Сьогодні, 10 жовтня, в Заставнівській районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості відбувся семінар «Техніка пошуку роботи.

Використання джерел інформації про вакансії», в якому взяли участь провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Віктор Микитей,профінформатор – Леся Олійнич та 15 осіб, які перебувають на обліку вцентрізайнятості.Основною метою заходу є ознайомлення учасників семінару з основними джерелами інформації про вакансії, їх перевагами і недоліками,необхідністю їх щоденного опрацювання.

В ході семінару активно обговорювались такі питання: де слід шукати вакансії? які методи використовувати при пошуку роботи? як побудувативласноїстратегіїпошукуроботи?На даному заході провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Леся Олійничвідзначила, що одним з найважливіших моментів під час пошуку роботи  є знання джерел вакансій та вміння правильно їх використовувати.

При достатній кількості таких джерел, людина забезпечена активною діяльністю на ринку праці та успіхом у пошукахроботи.Особливу зацікавленість у безробітних викликає інформація про сучасні нестандартні методи підбору персоналу роботодавцями - відеорезюме та онлайн – співбесіда.

Зазначені форми роботи підвищують ефективність самопрезентації (відеорезюме) та сприяють зниженню соціальної напруги, зручності, економії часу та коштів, як шукача роботи, так і роботодавця (онлайн-співбесіда).

Відтепер, кожний безробітний має можливість в центрі зайнятості отримати допомогу не тільки в складанні звичайного резюме та розміщенні його на провідних сайтах з пошуку роботи.

Цілком доступна послуга відеорезюме. Просто в центрі зайнятості можна відзняти коротку самопрезентацію, яка однозначно зацікавить роботодавця, дозволить йому отримати первинне враження про претендента та прийняти рішення про призначення особистої зустрічі, збереже час та кошти. Провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями – Віктор Микитей відзначив присутнім про оплачувані громадські роботи, що допоможуть адаптуватися в нових умовах на ринку праці  та дають можливість отримати фінансову підтримку.

Також клієнтів служби зайнятості  було проінформовано  про терміни організації громадських робіт, наголошено на переваги та затребуваності даного виду зайнятості.                                                                                      

   « Наша мета допомогти як шукачам роботи так і роботодавцям знайти один одного. Сьогодні більшість роботодавців шукають досвідчених працівників з інструментом», - зазначає Віктор Микитей. Саме тому на семінарі відбулася презентація підприємства  АутомотівЕлектрік Україна.Дана компанія є одним із представництв компанії PRETTL automotive на ринку праці України. Завдяки високій якості кабельної продукції, що виготовляється, компанія PRETTL є надійним партнером для виробників автомобілів.

Підсумувавши розмову, Леся Олійнич наголосила присутнім, що очікуваними результати є необхідність щоденного опрацювання інформації про вакансії.Головне, щоб інформація була перевірена, актуальна і надавала можливість легального працевлаштування.

Автор: Леся Олійничтел. 3-13-17



Top