Відео - У Заставнівській гімназії відбулося неймовірне свято краси, грації та патріотизму

 

Неймовірне свято краси, грації і…патріотизму.
Здавалось би, недоречне поєднання цих слів, але саме таке свято відбулося в Заставнівській гімназії у переддень свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Гімназійний козацький кіш імені Івана Сірка, очолюваний заступником директора з виховної роботи Галиною Миколаївною Василевич, поповнився новою сотнею козаків, які прийняли козацьку присягу на вірність українському народу.

Словесно важко описати – потрібно бачити неповторну красу юних гімназисток у вишитих ексклюзивних вбраннях, одне, краще другого, багатих різнобарв’ям всіх відтінків веселкових кольорів.

Кожну другу з них, можна відправляти на найвищий конкурс краси і, без сумніву, місце в лідерах буде її гарантоване. Юні козаки не поступалися дівчатам своєю силою, вправністю, витривалістю і завзяттям до боротьби, з жадобою змагатись і перемагати.

Вісім конкурсів різної направленості пройшли цікаво, змістовно і весело. Козацькі коші Івана Мазепи, Самійла Кішки та Івана Сірка продемонстрували відмінні знання історії козацьких традицій, силу, витривалість, кмітливість, вміння співати, танцювати, боротись і перемагати.

Роль кошового отамана професійно виконав учитель фізичного виховання Ткач Василь Васильович. Видовищність заходу і належну підготовку учнів до конкурсів забезпечили класні керівники Галяра Юрій Дмитрович, Нестрян Оксана Миколаївна та Дарвай Марія Іванівна.

Захоплююча, весела і дружня боротьба проходила з перемінним успіхом. В кожному конкурсі були різні переможці. Козацьке журі визнало рівність сил і підтвердило готовність гімназистів до вступу в козацькі лави.

Під мелодію козацького маршу виносяться державні і козацькі прапори. Гімназисти урочисто приймають присягу на вірність Україні. На високому, майже професійному рівні, гімн України виконує Лисюк Юлія.

Заступник директора Ніна Миколаївна Зубик дякує організаторам за цікаве і змістовне дійство, та звертає увагу глядачів,- молодших гімназистів, які наступного року будуть вступати в козаки, як потрібно готуватися, щоби їхній рівень знань і вмінь, був не слабшим, від сьогоднішнього козацького поповнення.

Перемогла сила, знання, краса, грація і патріотизм. Україна гордо може пишатися своїм молодим козацьким поповненням.

Слава Україні! Героям слава!

Олександр Панзига та Юрій Кушнір спеціально для "Заставна Сьогодні"

Поділися з друзями



Top