У заставнівському центрі зайнятості відбувся семінар «Техніка пошуку роботи. Використання джерел інформації про вакансії».

 

05листопада, в Заставнівській районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості відбувся семінар «Техніка пошуку роботи.

Використання джерел інформації про вакансії», в якому взяли участь начальник відділу взаємодії з роботодавцями – Галина Коростатевич, профінформатор – ЛесяОлійнич та 10 осіб, які перебувають на обліку вцентрі зайнятості.

Провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Леся Олійнич ознайомила слухачів із сучасними вимогами роботодавців до працівників, з інформаційними джерелами, на які необхідно звернути увагу безробітним, щоб успішно та якомога скоріше працевлаштуватись, наголосивши, що побудувати власну стратегію пошуку роботи це завдання кожного, хто бажає знайти роботу.

Особливу зацікавленість у безробітних викликала інформація про сучасні методи підбору персоналу роботодавцями, яку надала фахівець по проф інформації та розповіла про «відеорезюме» та «онлайн – співбесіду з роботодавцем». Також зазначила, що саме ці форми роботи є найбільш ефективними як самопрезентація шукача роботи, а також економія власного часу роботодавця і безробітного

.На даному заході провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Леся Олійничвідзначила, що одним з найважливіших моментів під час пошуку роботи є знання джерел вакансій та вміння правильно їх використовувати.При достатній кількості таких джерел, людина забезпечена активною діяльністю на ринку праці та успіхом у пошуках роботи.

Коростатевич Галина – начальник відділу взаємодії з роботодавцями, під час проведення семінару, сказала наступне : «Уміле використання людських ресурсів є стратегічним чинником ефективного ведення бізнесу.

За умови створення добре оплачуваних робочих місць, з дотриманням усіх вимог з охорони праці, служба зайнятості має можливість інформувати про них безробітних осіб та відбирати кандидатів із числа найбільш мотивованих та професійно підготовлених працівників.

З метою розширення кола претендентів на заявлені вакансії та скорочення терміну їх укомплектування, ми повідомляємо безробітним про актуальні вакансії, надані роботодавцями.

Ми сприяємо працевлаштуванню осіб, які належать до соціально-незахищеної категорії громадян, та таких, які працюють у пріоритетних галузях економіки на нових робочих місцях із відшкодуванням єдиного соціального внеску роботодавцям за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування.»



Top