У Заставнівській районній філії центру зайнятості відбувся «Інформаційний семінар із загальних питань зайнятості»

 

Сьогодні, 20 листопада, в Заставнівській районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості відбувся «Інформаційний семінар із загальних питань зайнятості», в якому взяли участь Державний інспектор Управління держпраці Степан Цуркан, профінформатор – Леся Олійнич та 15 осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Степан Цуркан  розповів присутнім про  розмір мінімальної заробітної плати на 2019 рік та порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди та контракту, ризики та відповідальність працівників та роботодавців під час укладання договорів при працевлаштуванні, соціальні пільги, які надаються різним категоріям населення при офіційному працевлаштуванні та була звернена особлива увага на випадки, в яких юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність за порушення норм трудового законодавства.

Запрошеним розповіли про необхідність легальної трудової діяльності, як основи соціальної захищеності працюючого населення, адже відсутність належним чином оформлених трудових відносин позбавляє працівників захисту від незаконного звільнення та цілої низки інших прав і соціальних гарантій, які передбачені чинним законодавством. 

Провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Леся Олійнич ознайомила присутніх з переліком послуг служби зайнятості, правами та обов'язками безробітних за законами України "Про зайнятість населення" та "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" із основами законодавства, яке регламентує сферу зайнятості, роботою служби. 

Під час семінару наголошено на тому, що служба зайнятості вирішує питання щодо сприяння оптимальному вибору або зміні людиною сфери трудової діяльності (професії) відповідно до її професійних інтересів, нахилів, здібностей, рівня професійної підготовки, стану здоров’я та з урахуванням потреб ринку праці. Громадяни мають можливість отримати інформаційні та консультаційні послуги, пройти профвідбір перед направленням на профнавчання або на співбесіду з роботодавцем.

Степан Цуркан повідомив : « Якщо у Вас виникають питання, звертайтесь за допомогою до Управління Держпраці ( м. Заставна, вул. Д. Галицького, 1 А, тел. : 0992240658 або м.Чернівці, вул. Зелена, 3 ). Інформація, отримана від осіб, які звертаються за допомогою, є конфіденційною і не підлягає публічному розголошенню.»

Автор: Олійнич Л. тел.:3-13-17



Top