Відео - у Заставні відбувся міжрегіональний Форум активної молоді «Обрії майбутнього: Заставна».

 

До нього долучилися хлопці та дівчата 14-16 років із Заставни, а організував це все активний десятикласник Олексій Джус.

Хлопець брав участь в освітньому проектів від Кличко Фундейшн та Аспен Київ, де отримав завдання зробити подібний захід у себе вдома.

Звісно, впоратися з цим завданням було нелегко.  Тож об’єднання зусиль – ключ до успіху!  Напрацювавши ідею та визначивши тему, важливу для підлітків «Призначення людини»,  Олексій залучив до організації заходу громадську організацію «Кроки до майбутнього», де хлопець іноді волонтерить.

Визначаючись із спікерами Форуму, підлітку дуже хотілося зробити його унікальним. І це вдалося! Адже основними спікерами на Форумі були  студенти з Української академії лідерства із різних куточків України та їх менторка із комунікації Оксана Лютік. 

Раніше, на одному із заходів, Олексій познайомився з пані Оксаною – керівницею  проекту з неформальної освіти для старшокласників БУМ (бажай, удосконалюй, мотивуй). Після її лекції  "Як заводити цікаві знайомства та де шукати нові можливості?" хлопчина на практиці скористатися порадами лекторки і запропонував співпрацю.

Згодом виникла ідея залучити інших студентів УАЛу, які незважаючи на те, що мають один день у вихідний – неділю, долучилися до Форуму активної молоді в м.Заставна. Тож натхнення та потужне бажання змінювати, пізнавати вирувало вже з перших його хвилин.

Драйву заходу додало веселе та невимушене знайомство між учасниками Форуму від Олени Боросовець (Вінниця). Just Dance згуртував всіх із перших хвилин. Опісля, під керівництвом  Веретеніної Наталії (Запоріжжя), молодь розкривала секрети стресостійкості  та пізнавала ази з теми „Емоційний інтелект”. 

Потім  Оксана Лютік, яка в 20 років стала викладачкою в університеті,  розмірковувала разом із присутніми про важливість спілкування в досягненні успіху.  А, оскільки, без команди успіх не можливий, то  Марія  Притуляк (Київ) запропонувала молодим заставнівчанам напрацювати реальні кроки до змін у місті та презентувати їх у 3-х  групах: освіта, культура та спорт.  Остап Пип'юк (с. Криворівня, Івано-Франківсьокї області) волонтерив в якості фотографа.

Опісля психологиня Марія Михайлюк разом із підлітками  дослідили  тему   лідерства  та просканували лідерські якості учасників задля пошуку шляхів саморозвитку кожного.

А ще молоді заставнівчани мали можливість попрацювати з камерою у якості тележурналістів під керівництвом Олександра Панзиги  (ГО «УНІА», яка також виступила інформаційним партнером проекту)

Форум активної молоді показав, що у Заставні проживає талановита молодь, яка прагне змін в громаді. А такі заходи дозволяють їм розправляти їхні крила на шляху до мрій. Тай сам Форум активної молоді «Обрії майбутнього Заставна»  – це втілена в життя спільними зусиллями мрії десятикласника Заставнівської гімназії  Олексія Джуса про якісну неформальну освіту в невеличких містечках. 

Окрема подяка за внесок в організацію заходу бару Beerloga, магазину канцтоварів JoyMarket.  

ГО „Кроки до майбутнього” 

P.S. Українська Академія Лідерства – це 10-місячна освітня програма розвитку для випускників шкіл віком від 16 до 20 років. Івано-Франківська область Верховинський район село Навчання в Українській Академії Лідерства триває 6 днів на тиждень, а студенти проживають у кампусах Академії. Програма будується на поєднанні елементів фізичного емоційного та інтелектуального розвитку на основі цінностей.

Поділися з друзями



Top