Відео - Для школярів Заставнівщини у ВПУ №24 провели майстер-класи «Професії нашого регіону»

 

У наш складний та динамічний час більшості з нас доводиться не один раз обирати професію або місце роботи. Для того, щоб свідомо зробити вірний вибір, потрібна достовірна, повні та оперативна інформація.

Діяльність державної служби зайнятості скерована на надання допомоги тим, хто бажає знайти своє місце в житті, визначити професійне майбутнє, досягнути успіху в обраній професії, отримати довгоочікуване місце роботи. У кожного з нас є свої особисті вимоги до майбутньої роботи. Але разом із своїми зацікавленнями та бажаннями необхідно враховувати ще й власні можливості (знання, вміння, навички, стан здоров’я, наявність професії, досвід тощо) та потреби ринку праці.

Для ближчого ознайомлення з професіями, 5 грудня 2019 року в приміщені, гостинного та привітного, Заставнівського ВПУ №24 відбулися профорієнтаційні  майстер-класи «Професії нашого регіону».

Пізнати себе, зазирнути у світ професій, дізнатися куди  піти вчитися, отримати консультації фахівців Заставнівської  районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості змогли 238 учнів  8- 11 класів шкіл Заставнівської гімназії, Заставнівського ЗЗСО та 10 педагогічних працівників, які їх супроводжували.

В актовому залі, з привітальними словами до учнів звернувся директор вищого професійного училища № 24, Віктор Томак та запросив, всіх бажаючих, вступати у лави його студентів. Віта Лахман, директор Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості, наголосила на актуальності робітничих професій на ринку праця та презентувала послуги служби зайнятості для випускників шкіл.

На заході було представлено 20 локацій, понад 20 професій! Кухарі, перукарі, електрогазозварники, столярі будівельні, слюсарі з ремонту автомобілів, трактористи,  муляри, маляри,  військовослужбовці, рятувальники, художні реставратори, різьбярі по дереву та бересті, живописці, модельєри, кондитери, бармен, офіціант, художники, медсестри, поліцейські, які не тільки демонстрували свої вміння, але й навчали інших.

Старшокласники ознайомились з умовами навчання у Заставнівському вищому професійному училищі № 24 - відбулись екскурсії у виробничі цехи. Вище професійне художнє училище №5  м. Чернівці пропонувало учням спробувати себе у ролі художники, скульптора та різьбяра.  Чернівецьке вище комерційне училище КНТУ нагодувало учнів млинцями, які самі вони і пекли, а також презентували професію офіціанта і бармена.

Свої уміння та навички демонстрували представники Заставнівського військового комісаріату (ознайомили присутніх з навчальними закладами Міністерства оборони України), Заставнівського районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області (правильне поводження з вогнегасником та можливість одягнути захисне спорядження), Заставнівського відділення поліції  ГУНП в Чернівецькій області (ознайомили з правилами дорожнього руху), Заставнівської центральної районної лікарні (як правильно робити перев’язки та вимірювати артеріальний тиск).

Представниця ПП «Буковинські традиції » пригощала учнів печивом та знайомила з професією пекаря.

Старшокласники мали можливість пройти профорієнтаційне тестування, а розважали учнів загадками про професії.

P.S Вже наприкінці екскурсії наші журналісти почули чарівні звуки мелодії з актового залу як виявилось за фортепіано ніби граючись грав учень ВПУ 24 за професією газо-електро зварювальник. Хлопець настільки зачарував нас своєю імпровізацією що ми не змогли встояти та вирішили показати вам чарівність та тендітність душі людини, незважаючи на її професію.

Володимир Панзига та Ольга Шендеровська спеціально для "Буковина Онлайн" та "УНІА" медіа.

Поділися з друзями



Top