Відео - НАРОДНЕ ВIЧЕ "НАЦIОНАЛЬНI IНТЕРЕСИ -- ПОНАД УСЕ ВIДБУЛОСЯ У ЗАСТАВНI

 
За останні пів року в кожного відповідального українця виникає питання: куди ми прямуємо як нація і чого нам чекати в найближчому майбутньому?  Нині є тривога за Україну.
 
Адже саме завтра 9 грудня Президент України В.Зеленський їде на зустріч у Нормандському форматі в Париж, де матиме розмову з лідерами Німеччини, Франції та Pocii. З метою застереження президента України не здати національні інтереси Путіну-кагебісту зібралися небайдужі до долі України активісти.
 
Саме ці питання винесли на обговорення учасники віча, які зібралися на центральному майдані м.Заставна біля пам'ятника Тарасові Шевченку. 
 
Відкрила мітинг голова районної організації ВУТ "Просвiта" ім.Т.Шевченка С. Масловська, повідомивши, що рівно 151 рік тому,  8 грудня  у Львові була заснована громадська організація "Просвіта" на противагу антиукраїнським ГО з метою консолідації проукраїнських сил на становлення та захист національних інтересів, рідної мови, культури, традицій, незборимого духу свободи, які є основою кожної нації. На жаль, i в 21 столітті є загроза втрати цих базових цінностей, Як цьому запобігти, як не допустити розгортання подій 2013-2014 років мовили учасники зібрання:
 
о.Юрiй Чекановський, настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці с.Товтри Чернівецької єпархії Православної Церкви України
Василь Крисько, патріот-патріарх, учасник двох революцій -- 2004-2014 років.
Вiталiй Петришак, учасник Євромайдану та Революції Гідності 2013-2014 років
Юрiй Кушнiр, історик-краєзнавець, просвітянин-волонтер
Софiя Тiлабова, активістка, волонтерка, поетеса.
Iлля Гайдей, просвітянин 
 
Учасники Віча помолилися за загиблих під час пожежі в Одеському коледжі, на Майдані та на війні  з російським агресором.  Одноголосно заявляли, що порятунок України в єдності, а об'єднавчою силою має стати ідеологія українського демократичного націоналізму та проукраїнські дії Президента і його команди.
 
Тому народне віче у Заставні вимагає від Української влади:
 
1. Продовжувати проукраїнську та проєвропейську політику, за яку українці поклали життя на Майдані, гинуть на Сході України.
2. Не допустити федералізації держави.
3.Курс держави незмінний -- європейський та євроатлантичний.
4.Повернення Криму -- на тому ж порядку денному, що й звільнення територій Донецької й Луганської областей.
5. Продовження та розширення санкцій проти Росії
6. Створити комісію з формуванням консолідованих претензій до Росії за завдані збитки, за шкоду, за загиблих та поранених у російсько-українській війні.
7.Верховній Раді України не допустити ухвалення закону про виплату пенсій та соцвиплат жителям окупованих територій до повного звільнення від російських окупантів (Законопроєкт № 2083-д запропонований так званим радником секретаря РНБО С.Сивохою).
8.Звернутися в Міжнародний суд в Гаазі -- повернути нашу первинну назву держави _ України-Русі, а Росії -- Московію та наказати за вкрадену в України назву. 
 
 На місцевому рівні:
 
1. Створити ініціативну групу з контролю за діяльністю місцевої влади, в разі ведення ворожої українському народові політики. 
2. На Буковині та в Заставнівському районі й надалі продовжувати просвітницьку місію -- нести світло правди, історії України задля пробудження національної свідомості громадян України.
3.Районному товариству "Просвіта" активізувати роботу щодо переходів громад із церков Московського патріархату до Православної Церкви України.
4. Організовувати культурно-духовно-просвітницькі зібрання з метою збереження  для нас та наступних поколінь базових цінностей: мови, церкви, культури. 
 
Віче вирішило тримати ситуацію на контролі і зібратися в разі потреби у вівторок 10 грудня 2019 року.
Поділися з друзями


Top