Відео - Заставнівські волонтери відправили ювілейну 40-ву відправку на схід

 

  Ось і завершується 2019 рік, ще один, в якому живемо не звичайним, а тривожним життям. Не всі, звичайно, бо війною з московським агресором переймається, на жаль, не вся Україна.

Прикро констатувати, що у зв’язку з бойовими діями на Сході України й досі багато колаборантів та тих, кому байдуже до того, що майже кожен день отримуємо сумні новини про нові обстріли та поранених бійців. А декілька днів тому знову — сум, біль, траур — ще один загиблий молодий боєць… Тому знаємо точно, що підтримка наших захисників тими, хто в тилу  нині, як і на початку війни, дуже важлива. Бійці, хоч і на передовій, завжди з нетерпінням чекають свята зустрічі з волонтерами, називаючи їх місточком між мирною і військовою частинами України. А надто — напередодні Новорічно-Різдвяних днів, коли хоч і остерігаються провокацій від ворога, усе ж чекають свята.

Волонтери «Заставнівської волонтерської сотні», не порушуючи 6-річної традиції, також вирішили, що мають передати на Схід держави те, чого там так чекають: заставнівські смаколики, дитячі подарунки і звісно, святковий, передноворічний настрій. Тож на подвір’ї сотника Марії М’якоти цілий тиждень тривали роботи з підготовки до 40-ї, ювілейної відправки. Готували до закруток квасолю з м’ясом, домовлялися про дрова до печі, рибу, думали де б придбати вгодованого кабанця для м’ясних страв. Одне слово, і працювали, і переймалися проблемами придбання тих чи інших продуктів, а в кінцевому рахунку переконалися, що Господь і добрі люди завжди поруч.

Отож головний, сказати б спонсор цієї відправки це Роман Скорпіон та його команда, котрі дали в Заставні великий благодійний концерт, за кошти якого ми мали змогу придбати багато різних продуктів та запастися коштами на далеку дорогу на Схід. Абсолютно несподіваним, але таким потрібним подарунком нас потішив сільський голова  Веренчанки Володимир Бойчук, котрий разом із громадою села презентував Сотні 170-кілограмового кабанця. Також вразив нас своїм благодійним вчинком голова Вашківецької ОТГ Вижницького району Микола Перч, який подарував нам машину дров.

Як завжди, підтримали фінансово-матеріально та продуктами - сировиноюнаші постійні друзі: австрієць Вольфганг Вейкерт, клініка Мирослава Хомина, п/п Володимир Лавренюк, Дмитро Левіцький і Василь Пацарнюк, чернівчанин Валерій Латковський, жителька Веренчанки Галина Тихоліз, яка нині в Італії, а також, що дуже приємно і несподівано — солістка балету Романа Скорпіона, паняночка Ірина. Традиційно нам допомагають прихожани храмів Православної Церкви України, нині це: сіл Товтри (о.Ю.Чекановськимй), Дорошівці (о.В.Мензак), Боянчук, Горошівці (о.Н.Краснодемський), Веренчанка (о.В.Дарвай). І, звісно, не обходимося без участі  шкіл нашого району: Заставнівська гімназія, школи сіл Добринівці, Репужинці, Хрещатик, Чуньків, Дорошівці, Юрківці, Горішні Шерівці, селища Кострижівка, дитячого садочка с.Кадубівці.

Отож, заготувавши сировину, жінки й чоловіки «Заставнівської волонтерської сотні» наготували  дуже багато м’ясної продукції — буженину, котлети, відбивні, закрили в банках квасолю з м’ясом, наквасили  декілька діжок капусти, приготували капусняк із свинячими реберцями, дорошівчани - волонтери-господині   спекли в печі смачну «бабу», а заставнівськігаздині— начинку з курячим м’ясом, «накрутили» декілька баняків голубців, закоптили заставнівську рибу, додали до цього сало в спеціях, солодощі, хліб, яблука, різні овочеві та м’ясні закрутки і багато чого іншого та запакували вщент буса і відправили на передову.

Дуже чекаємо наших волонтерів, Ігоря-водія та Віктора Лашту, котрі поїхали до наших бійців, аби передати не лише страви із Заставнівської печі, а й і щирі вітання  з прийдешнім Новим, 2020 роком, Різдвяними святами від жителів Заставни  та побажання давно очікуваної перемоги і швидкого  повернення бійців додому.

Поділися з друзями



Top