Відео: Чиновницю Заставнівської РДА звільнили - ветерани АТО та військовослужбовці не пробачать зневаги

 

Сьогодні, 8 січня ветерани  АТО, військовослужбовці та волонтерам, які приїхали до райцентру з Чернівців та Заставнівщини завітали до Заставнівської РДА  щоб подивитися в-вічі людині, яка так зневажила та образила їх побратима Володимира Леошко в коментарях в одній з соц.. мереж.

Окрім того, візитери за висловлювання "Ага, напевно, ображена на те, що такий як ти вбивав дітей на Донбасі" озвучили чітку вимогу – звільнити Яніну Сметанюк із займаної посади.

Як повідомили журналісти "Буковина Онлайн" колектив Заставнівської РДА також обурений коментарями «горе-колеги» Яніни Сметанюк у соціальній мережі «Фейсбук», та підтримує позицію захисників.

Люди  вимагали від в.о голови райдержадміністрації Василя Молдована  її звільнення як таку, котра вже не вперше дискредитує  статус державного службовця та своїми вчинками провокує суспільство до зневажливих висловлювань на адресу військовослужбовців та зокрема і своїх колег працівників РДА.

Складалося враження що пан Пендюр "тягнув час" щоб всі "випустили пару" і розійшлися у своїх справах. Аж ні! Бо далеко зайшло. Колаборантка всередині колективу тих, хто мав би бути взірцем для громадян держави.

Дещо кращу позицію обрав в.о. голови РДА Василь Молдован, який спочатку зробив спробу пояснити, що ніби - то Яніна Сметанюк писала коментарі у неробочий час та те, що просто ділилася своїми судженнями. Але ж державний службовець та патріот своєї країни поняття цілодобові. Чи не так? Саме тому після нової, ще більшої хвилі обурень, керівник району змінив риторику та взяв до уваги звернення колективу та громадських організацій, представники яких були під час зустрічі.

Натомість Яніна Сметанюк уже о 9 год. 15 хв покинула приміщення райдержадміністрації, де була разом з чоловіком залишивши заяву на відпустку, щоправда, датовану 4 січня 2019 року, яку завізував пан Пендюр. Однак, мабуть за браком часу не встигли зробити відповідного наказу.

Після такого нахабства у захисників ледь мову не відняло. За цілий робочий день службовець на роботу не з'явилася.

Останнім часом ця "пані" прославила Заставнівську РДА у вельми негативному світлі. Декілька разів подружжя Сметанюків Яніни та Віктора потрапляли у поле зору правоохоронців. Чого вартує нещодавній інцидент, коли перебуваючи за кермом авто у стані алкогольного сп'яніння Яніна (поруч чоловік) з'їхала в кювет!!!

Присутні на зустрічі представники поліції розповіли про те, як  поводила себе ця жінка. Сором!

За наполяганням ветеранів АТО та волонтерів заледве вдалося дотелефонуватися до Яніни. І під час телефонної розмови з Володимиром Леошко (о жах!) вона тільки підтвердила свою позицію і щодо причин початку війни на Донбасі , і щодо тих, хто винен у загибелі дітей. Склалося враження, що державний службовець Яніна Сметанюк є типовим переконаним  представником "руського міра". То чи гідна вона статусу державного службовця України?

Чи має ця жінка  гідність громадянина, адже навіть сумління їй не вистачило подивитися в-вічі справжнім патріотам, просити вибачення та покаятися.

Уже майже наприкінці робочого дня , після відповідних бюрократичних процедур начальник служби у справах дітей Василь Пендюр підписав Наказ про звільнення завідувача сектору Яніни Сметанюк із займаної посади.

P.S. Позитивна характеристика Яніни Сметанюк, яку підписав В. Пендюр обурила учасників зустрічі. Але це даремно, бо ж скільки випадків " дволикості" можна зустріти в житті, коли на роботі ідеальний працівник, а у приватному житті -- цілковита аморальність.   Та не маємо ми права цього терпіти, з цим миритися. Бо втратимо мораль, себе, втратимо державу. Під час підготовки відео сюжету ми також дізнались що вище вказана особа, видалила профіль в facebook та всі коментарі.

Поділися з друзями

ЗВЕРНЕННЯ до т.в.о. голови Заставнівської райдержадміністрації В.М. Молдовану

 Шановний Василю Миколайовичу!

В Україні 6-й рік триває кровопролитна, жорстока, підступна, гібридна війна з Росією, яка забрала тисячі життів українців та покалічила сотні тисяч тіл і душ тих, хто з високою свідомістю, честю й совістю захищав рідну землю і тих, хто нині стоїть на сторожі кордонів країни, аби мирні її жителі мали можливість вільно святкувати Новорічно-Різдвяні свята, спокійно жити, спати, працювати.

Та незважаючи на на те, що неоголошена війна забирає кращих із кращих синів і доньок України, це багатьох наших співвітчизників нічого не навчило, їхня свідомість ще на дуже низькому рівні і досі не змінюється. Вони не можуть відрізнити героя від ворога, добра від зла.

Удвічі цинічно це виглядає, коли до переліку таких вороже налаштованих проти людей у військовій формі належать державні службовці.

З великим обуренням повідомляємо, що днями у коментарях подій, висвітлених в одному з Інтеренет-видань про випадок вандалізму (знищення Різдвяного вертепу біля новорічної ялинки у м.Заставна), коли громадянка Яніна Сметанюк захищала «вандалів», що не сприйняла більшість суспільства, вона дозволила собі ще й такий пост-фразу до нашого побратима Володимира Леошка: «…ображена, що такий як ти вбивав дітей на Донбасі…»

Вважаємо, що це істеричне, глумливе, просепаратистське висловлювання — образа не тільки тих, хто нині, ризикуючи життям, у холодних бліндажах, під обстрілами градів, захищають спокій українців, тих, хто з гідністю й чистим сумлінням відслужив і нині є ветераном АТО/ООС, але й усіх, хто загинув у війні і став героєм.

Такі пости Я.Сметанюк формують негативне враження в українців про армію, несуть деструктивний характер у вихованні молоді і компрометують усіх учасників бойових дій війни на Сході України, прирівнюючи їх до ворогів народу.

За те, що ця пані й досі не навчилася розрізняти справжніх захисників від злочинців, або ж звинувачує нас умисно, просимо вжити заходи до гр. Я.Сметанюк: негайно звільнити її із займаної посади, вимагаємо і публічного вибачення перед бійцями російсько-української війни та Громадською організацією Учасників бойових дій Заставнівського району, членом якої є В.Леошко. Бо зло її висловлювань та безкарність несуть за собою загрозу нашій безпеці та породжуватимуть нові неприпустимі, безпідставні звинувачення у діях, які ми ніколи не вчиняли.

Закликаємо Вас, як керівника району, посилити, або ж змінити політику національно-патріотичного співіснування у райдержадміністрації задля недопущення сепаратистських проявів на території району.

Переконані, що цей інцидент слугує приводом подачі заяви до СБУ та правоохоронних органів для розгляду справи, відповідно до чинного законодавства України.

 Громадська організація Учасників бойових дій Заставнівського району.

Громадська організація ветеранів АТО Кіцманського району.

Чернівецька обласна Асоціація «За Україну за її волю»

 8 січня 2020 року



Top