Ринок праці у сфері освіти, культури, молоді та спорту Заставнівської ОТГ

 

Заставнівська районна філія Чернівецького обласного центру зайнятості,  як ефективний  посередник між роботодавцями та найманими працівниками,  докладає чимало зусиль, щоб проінформувати обидві сторони про новації,  які впроваджуються  для  активізації  ринку праці.

  23 січня 2020 року з ініціативи начальника відділу взаємодії з роботодавцями Заставнівської районної філії Галини Коростатевичу приміщенні  Відділу, освіти, культури, молоді та спорту Заставнівської міської ради відбулась робоча зустріч із начальником Марічкою Косар. Метою зустрічі став обмін інформацією щодо  тенденцій  на ринку праці у сфері освіти, культури, молоді та впровадження нового сервісу служби зайнятості-консультанта роботодавця.

Згідно прогнозів, які закладені у  бюджет  Заставнівської міської ради ( Заставнівської ОТГ), у 2020 році очікується 58 мільйонів гривень доходів, із яких 23,5 мільйона гривень– це надходження від податків  на доходи фізичних осіб та 17 мільйонів гривень - державні освітянські субвенції. Згідно кошторису Заставнівської міської ради, на освіту, культуру та спорт у 2020 році планується витратити 36,5 мільйонів гривень (63% від усіх видатків місцевого бюджету). Кожне робоче місце, яке створене у Заставнівській ОТГ, та сплачені за нього податки є  запорукою  достатку та успішного майбутнього учнівської молоді  нашої ОТГ.

Затверджений збалансований бюджет Заставнівської міської ради дозволить  забезпечити необхідні видатки на захищені статті, до яких відносяться видатки на оплату праці працівників бюджетних установ, нарахування на заробітну плату, в тому числі єдиного соціального внеску, забезпечення продуктами харчування, оплата комунальних послуг та енергоносіїв.

У разі виконання  бюджету працівники  закладів освіти Заставнівської ОТГ ( близько 200 осіб) матимуть роботу та заробітну плату, а дошкільнята та школярі зможуть отримати початкову та середню освіту.

Впровадження нового сервісу-консультанта роботодавця  допоможе підібрати персонал, враховуючи вид  економічної діяльності. Завдяки електронному кабінету роботодавець надає інформацію про вакансії та знайомитися із базою резюме. Консультанти роботодавця допомагають провести співбесіду з кандидатами на робочі місця і надають  приміщення для зустрічей, використовуючи індивідуальний підхід до пошуку та підбору персоналу відповідно до вимог.

Заставнівська районна філія Чернівецького обласного центру зайнятості   завжди готова допомогти роботодавцям  та запрошує до співпраці у 2020 році!

    Начальник відділу взаємодії з роботодавцями - Галина Коростатевич.



Top