У приміщенні Заставнівського районного військового комісаріату пройшов «День кар'єри військовослужбовця»

 

Презентації спеціальностей військовослужбовців, демонстрація відеороликів, консультації з фахівцями та фотозони, які пов’язані з вибором майбутньої професії – так у приміщенні Заставнівського районного військового комісаріату пройшов «День кар'єри військовослужбовця».

На цей захід, 31 січня 2020 року, завітали 100 старшокласників Заставнівського закладу загальної середньої освіти.

«Ми запросили учнів 9-11 класів Заставнівської об’єднаної територіальної громади. Ідея сьогодні така, щоб у незначний проміжок часу максимально можна було поспілкуватися з військовослужбовцями та отримати всю інформацію про навчальні заклади Міністерства оборони України та безкоштовну освіту», – розповів начальник відділу активної підтримки безробітних Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості Василь Максимчук.

Додатково фахівець з профорієнтації Антоніна Старко проводила для бажаючих комп’ютерне психологічне тестування випускників шкіл, з метою орієнтації на правильний вибір професії, а також знайомила з актуальними вакансіями Чернівецької області.

Учнівську молодь ознайомили з вимогами до кандидатів для вступу та перевагами навчання у вищих військових навчальних закладах Міністерства оборони України демонструючи відеоролики навчальних закладів, адже гідна освіта – перший крок до успіху. Курсанти, вищих військових навчальних закладів, отримують безкоштовно: освіту, харчування, проживання, а також посвідчення водія категорії «С» та щомісячне грошове забезпечення у вигляді стипендії. Бажаючим роздавали брошури та буклети профінформаційного характеру.

У своєму зверненні до юних гостей заступник військового комісара – начальник відділення комплектування майор Сергієнко Валерій розповів про можливість проходження військової служби за контрактом та перелічив додаткові стимули: гідне щомісячне грошове забезпечення, кар’єрне зростання, участь у міжнародних операціях з підтримки миру і безпеки, можливість безкоштовного вивчення іноземних мов та ін.

Словом, захід виявився і цікавим, і корисним. Військовий комісар Заставнівського районного військового комісаріату підполковник Віталій Процюк зауважив, що співробітники  військкомату готові частіше проводити такі інформаційні заходи спільно з центром зайнятості. Адже саме так можна пробудити у старшокласників бажання присвятити своє життя справі захисту рідної країни.

Старко Антоніна провідний фахівець з профорієнтації 3-13-17



Top