Заставнівській районній філії Чернівецького ОЦЗ відбувся профінформаційний захід «Презентація послуг з професійного навчання, у т. ч. послуг ЦПТО»

 

03 лютого 2020 в Заставнівській районній філії Чернівецького ОЦЗ  для шукачів роботи відбувся профінформаційний захід «Презентація послуг з професійного навчання, у т. ч. послуг ЦПТО» .

В ході заходу учасники ознайомились з умовами підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, отримання нової професії або підвищення своєї кваліфікації, з видами і формами навчання ЦПТО державної служби зайнятості, які проводять навчання безробітних за направленням служби зайнятості. Однією з найважливіших характеристик робочої сили на ринку праці є професійна мобільність, під якою розуміємо здатність і готовність працівника не лише змінити місце роботи, але й опанувати нову професію.

На заході безробітні мали змогу ознайомитися з сутністю та перевагами професійного навчання за сприянням служби зайнятості. Василь Максимчук ознайомив  безробітних з описом професій, актуальних на ринку праці та вимогами до них, а також, умовами навчання у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗУ).    

В системі державної служби зайнятості функціонують  11 центрів професійно-технічної освіти: Дніпропетровський ЦПТО ДСЗ, Донецький ЦПТО ДСЗ, Івано-Франківський ЦПТО ДСЗ, Луганський ЦПТО ДСЗ, Одеський ЦПТО ДСЗ, Полтавський ЦПТО ДСЗ, Рівненський ЦПТО ДСЗ, Сумський ЦПТО ДСЗ, Харківський ЦПТО ДСЗ, Херсонський ЦПТО ДЦЗ. ЛьвівськийЦПТО ДСЗ. 

Під час заходу відбулась розширена  презентація  Івано-Франківського ЦПТО ДСЗ в якому планується організувати професійне навчання для осіб,які будуть працевлаштовані на цегельні заводи регіону. Безробітні ознайомились з відповідною навчальною програмою, яку можна здобути в ЦПТО ДСЗ. «Після закінчення навчання безробітним гарантується працевлаштування на цегельні заводи»- зазначив В.Максимчук

            Начальник відділу активної підтримки безробітних зауважив, що переконливим аргументом навчання в ЦПТО є той факт, що фінансування витрат на професійне навчання безробітних проводиться за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Оплачується вартість навчання, проживання в гуртожитках, проїзду до місця навчання безробітних.

 В.Максимчук



Top