Відео - Заставнівчани створили ланцюг лампадок - пам'ять за героями-патріотами

 
У ці трагічні лютневі дні важко стримати сльози тим, хто був небайдужим до подій Революції Гідності 2013-2014 років.
А надто -- коли банда Януковича розстрілювала наших патріотів на Майдані у м.Києві.
Та жорстока бійня болить і заставнівчанам, котрі 19 лютого цього року зібралися біля Чорного Хреста, спорудженого на знак шани політичних в'язнів та репресованих наших земляків у період репресій, аби розпочати ХОДУ ПАМ'ЯТІ за загиблими та створити свого роду ланцюг лампадок, як символ нерозривного зв'язку минулого героїчного та сьогодення не менш пекучого.

Настоятель Свято-Успенського храму Чернівецької єпархії ПЦУ с.Товтри о.Юрій Чекановський прочитав молитву за невинно убієнними, голова районної "Просвіти" С.Масловська нагадала історичні події радянських часів знищення українців, і колона громадськості рушила вулицею Незалежності, розкладаючи лампадки, аж до пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Нелегко було згадати 18-19-20 лютого 2014 року очевидцю тих подій Віталію Петришаку та учаснику Майдану-2004р. та Євромайдану 2013-2014р. Василеві Молдовану, котрі наголошували, що, незважаючи на складну ситуацію в державі, не варто впадати у відчай, бути справжніми борцями за нашу незалежність та єднатися навколо національної ідеї України.


Top