Голова райдержадміністрації Дмитро Козарійчук передав медикам «швидкої» допомоги засоби індивідуального захисту

 

11 квітня голова Заставнівської районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук та його заступник Євген Семенюк побували в ОКУ «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» у м.Заставна для особистого спілкування з медичними працівниками, яким нині найскладніше, адже саме вони перебувають на передній  позиціях боротьби з коронавірусом.

Керівники передали засоби індивідуального захисту: костюми багаторазового використання та маски.

Кадубовецька громада також подбала про медиків «швидкої» і передала індивідуальні захисні медичні  щитки.

 «Ви – медичні працівники «швидкої допомоги» зараз на передовій боротьби із коронавірусом, контактуєте з великою кількістю пацієнтів ваше здоров’я  потрібно захищати, тому ви найбільше потребуєте захисних костюмів та масок для власного захисту.

Ми щиро дякуємо за вашу працю, самовідданість та готовність рятувати життя співгромадян.

Дуже прагнемо, щоб і наші краяни відповідально та із вдячністю ставилися до вас та  не наражали  на небезпеку. Сьогодні ми маємо підтримку наших місцевих бізнесменів, тому можемо додатково забезпечити захисними засобами: костюмами, масками, халатами, респіраторами працівників медичних закладів району», -- сказав голова РДА Дмитро Козарійчук під час розмови з медиками нашої «швидкої».

Голова райдержадміністрації наголосив, що  влада району і надалі робитиме все належне для того, щоб забезпечити медичний персонал засобами захисту, а Заставнівську ЦРЛ поповнювати медичним обладнанням та запропонував, у разі потреби, відразу до нього телефонувати.

«Ніхто з нас не готувався до воєн. Ні з сепаратистами на Сході країни, ні з коронавірусом. Але разом, кожен на своєму місці, зможемо перемогти ворогів», -- сказав Дмитро Козарійчук. 

Завідувач Заставнівського пункту ОКУ «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»

Дмитро Мельничук подякував керівникам за розуміння ситуації та підтримку.

Слова вдячності від своїх колег адресував кадубівчанам та всім, хто разом з лікарями по один бік «барикад» у боротьбі зі смертельним вірусом.  

Він схвильовано ділився проблемами, з якими доводиться стикатися під час виїздів у ці дні карантину. Найголовніше – це нерозуміння мешканцями району усіх тих загроз, які нависли над нами усіма.

І від цього страждають усі, без виключення. І лікарі також. Нині мають підтверджений діагноз коронавірусна інфекція і працівники «швидкої» допомоги. А в них є родини, діти, батьки групи ризику.

Врешті, хворіючи, вони не можуть надавати допомогу пацієнтам. Від цього дуже прикро…

Лікар, який тисячам пацієнтів врятував життя, Дмитро Мельничук звертається до краян із проханням дотримуватися умов карантину: « Дорогі земляки! Не виходьте на вулицю без нагальної потреби. Не відвідуйте  місця скупчення людей. Коронавірус невидимий і підступний.

Тому, під час перебування на вулиці одягайте захисні маски, зберігайте дистанцію між людьми не менше ніж 2 метри.

Мийте руки якомога довше і частіше.

Турбуйтеся про близьких і рідних людей літнього віку.

Забезпечте їх усім необхідним, аби їм не довелось виходити на вулицю.

Будьте дисциплінованими та відповідальними за себе, за своїх рідних і близьких.

Лише ці заходи можуть зупинити COVID-19.

Пам’ятайте – прості правила рятують життя!

Залишайтеся вдома!»



Top