У Заставнівському волонтерському центрі «Янголятко» - приміряли перший пошитий багаторазовий костюм (фото)

 

Волонтерська організація «Янголятко», яка була створена за ініціативи п'яти Заставнівських родин: Олександра та Антоніни Дубовиченко, Ігора та Валентини Сивирин, Олесандра Панзиги та Ольги Шендеровської, Тетяни Хлистун та Олександра Костюка, Надії та Василя Остапченків нині поповнилася Сергієм Статуєвим та Іваном Дідухом.

Дівчата розпочали новий етап своєї благодійної діяльності – пошиття індивідуальних захисних костюмів для медичних працівників Заставнівщини.

Матеріали для пошиття подбали заступник голови РДА Євген Семенюк та приватний підприємець Петро Король.

За готовими лекалами, вирізують частини костюма, потім ретельно все підганяють та підгинають, щоб ніде не було прогалини. Щоб не дати вірусу ані найменшого шансу пролізти під костюм та вразити людину.
 Все прострочується міцними нитками, щоб шви не розлазилися та надійно захищали.

Костюми різних (індивідуальних розмірів). І на кремезної статури чоловіків і на тендітних жінок. Волонтери довго аналізували з якої тканини шити. Радилися з фахівцями та лікарями.

І вибрали одну із найщільніших. Спочатку тестували водою саму тканину. Сьогодні ж - уже готовий перший костюм.

Приміряти перший пошитий костюм довірено одному із найкращих лікарів екстреної медичної допомоги у Заставні Дмитру Ткачуку. Його слово авторитетне. Тому його вердикту чекали з трепетом та особливим хвилюванням. Примірка! Позитивна усмішка Дмитра Івановича!

І… волонтери продовжують роботу із ще більшим ентузіазмом та відповідальністю. Бо ж працюють для своїх, захищаючи своїх. Ось так на Заставнівщині, за волею серця стають волонтерами. Попри ризик, фізичне та емоційне виснаження.

Захистити лікарів, заради людей, які потребуватимуть їх захисту – така мета у «Янголятка». Тож хай їм допомагає Всевишній!



Top