Заставна -Лежачі поліцейські чи місто трамплінів (відео)

 

Цього тижня у місті Заставна на вулиці Незалежності з`явилося несподіване "доповнення, яке обурило не тільки водіїв, а й значну частину жителів міста,-так звані "лежачі поліцейскі".

Причиною обурення заставнівчан є не безпосередньо поява цього обмеження, а на сам перед те, що його встановили без дотримання належних вимог.

Зокрема відповідно до ДСТУ 4123-2006 висота" лежачого поліцейського"має бути від 3 до 8 сантиметрів, а про таку перешкоду водіїв повинен попереджати дорожній знак.

У нашому місті ситуація далека від прописаних норм - висота значно перевищує допустимий бар`єр, а ширина не достатня для плавного переїзду.

Тож транспортні засоби змушені курсувати, маневруючи надто близько до тротуарів, наражаючи на небезпеку пішоходів, особливо дітей.

До того ж таке "вдосконалення" наших доріг добряче зіпсує автівки та нерви водіям, які тепер, мов на конях, перестрибують нові перешкоди!

Отже, щоб зменшити швидкість транспорту, варто було б забезпечити чергування справжніх поліцейських, які б не лише контролювали ситуацію на дорозі, а й поповнювали бюджет міста, штрафуючи винних.

А якщо встановлення "лежачих поліцейських" неминуче, то необхідно облаштувати їх відповідно до чинного законодавства.

Передрук видання "Голос Краю"

Поділитись з друзями:



Top