У Заставнівському РЦЗ відбувся вебінар із загальних питань зайнятості

 

Для ознайомлення із державними гарантіями у сфері зайнятості, станом сучасного ринку праці, комплексом соціальних послуг, які надає служба зайнятості, правами та обов’язками безробітних 23 червня 2020 року відбувся інформаційний вебінар із загальних питань зайнятості.

Провела вебінар провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Леся Олійнич для  6 осіб, що перебувають на обліку у центрі зайнятості.  

 На заході обговорювалися питання ринкових відносин у сфері праці, попиту і пропозиції робочої сили в регіоні; поняття «підходяща робота», «страховий стаж», «застрахована особа» та державні гарантії окремих категорій громадян; умови надання статусу безробітного ( у період карантину з першого дня реєстрації ); права та обов’язки безробітних; матеріальне забезпечення у випадку безробіття; соціальні послуги служби зайнятості в період пошуку роботи. 

«Служба зайнятості вирішує питання щодо сприяння оптимальному вибору або зміні людиною сфери трудової діяльності (професії) відповідно до її професійних інтересів, нахилів, здібностей, рівня професійної підготовки, стану здоров’я та з урахуванням потреб ринку праці.

Громадяни мають можливість отримати інформаційні та консультаційні послуги, пройти профвідбір перед направленням на профнавчання або на співбесіду з роботодавцем», - зазначає профінформатор Леся Олійнич.

 Також учасники вебінару ознайомилися з вимогами роботодавців та актуальними вакансіями на ринку праці району.

Автор: Олійнич Л. тел.:3-13-17

 



Top