Заставнівська міська рада допомогти ліками невиліковним хворим заставнівчанам відмовилась

 

Блюзнірство керівників Заставнівської міської ради перейшло всі межі. Віднедавна мешканцям  Заставнівської ОТГ чиновники міської ради відмовляють в оплаті пільгових рецептів, що передбачено чинним законодавством України, прикриваючись маніпулятивною брехнею. Шантаж РДА та райради людьми, що можуть померти без пільгових ліків – це вершина цинізму.

Днями голова Заставнівської районної ради Сергій Капіцький провів робочу зустріч із керівниками аптек, які працюють на території Заставнівського району.

Темою розмови було забезпечення ліками пацієнтів, відповідно до призначень сімейних лікарів та виписаних пільгових рецептів.

Прецедентом зустрічі стали чисельні звернення громадян – мешканців Заставнівської ОТГ до Заставнівської РДА та районної ради.

Люди скаржаться на те, що у міській раді відмовляють їм  у фінансуванні пільгових рецептів, мотивуючи це тим, що у них немає коштів саме на покриття цих витрат. Сказали, що гроші будуть у грудні.

Якщо мешканці Заставнівської ОТГ зроблять правильний вибір під час осінніх місцевих  виборів.  Інакше як шантаж за рахунок невиліковно хворих людей це назвати не можна.

Це блюзнірство! Тому керівники району прийняли рішення – винайти кошти для покриття витрат для пільгових рецептів для пацієнтів з рідкісними, орфанними та невиліковними захворюваннями і для мешканців Заставнівської громади.

Сергій Капіцький звернувся до аптекарів з проханням бути толерантними до таких пацієнтів та йти «на зустріч» у вирішенні деяких незрозумілих питань: « Насамперед ми маємо бути людьми. Гроші, амбіції, вибори -- це все потім.

Від наших рішень залежить життя і якість здоров’я людини. Шантаж районної влади хворими людьми – це підло і підступно. Люди так не роблять». Учасники зустрічі прийшли цілковитого взаєморозуміння.

Усі мешканці Заставнівського ОТГ (в тому числі) будуть забезпечені ліками, відповідно до пільгових рецептів, виписаних сімейними лікарями.



Top