Відео - Заставна на порозі екологічного лиха, яке загрожує Чернівцям - Сергій Добржанський

 

У місті Заставна мав би бути Центр екологічної чистоти, а став ймовірним центром екологічного лиха Тут були системи очисних споруд.

Ще два роки тому підприємство діяло, а у 2019 році місцева влада отримала безкоштовне проєктування від литовських колег та мала розпочати встановлення очисних споруд, а мешканці центру ОТГ - отримати очищену за європейськими стандартами воду.

Але після приходу нових "ґаздів" підприємство - розкрадене, нечистоти скидаються у річки, і забруднюють не лише Заставнівський, а й сусідній район та місто Чернівці.

Децентралізація дала місцевій владі максимальні повноваження та прямі міжбюджетні відносини з центром - для добробуту довірених їм громад Натомість вони (мер та секретар) систематично знищують підприємство розповідає у своєму блозі Сергій Добржанський.

Зараз потрібно більше платити за знезараження води у місті Чернівці, ніж навести лад на очисних спорудах Заставни - якщо коротко про висновок Державної екологічної інспекції Карпатського округу Тариф на водовідведення та водопостачання найвищий в Україні – майже 50 грн.

Половина суми – це каналізування. Сюди входить робота інженерів, кілька етапів очищення, електрика, податки.

Люди платять, але натомість не отримують жодних якісних послуг. У 2018-2019 роках за очищення води населення та комунальні підприємства сплатили 900 тис. грн.

Хоча на очисних – нема жодного працівника, нема навіть воріт. За що влада бере кошти? Вона просто наживається на людях.



Top