Відео - Як на Заставнівщині відзначили День Державного Прапора України та 29-ту річницю незалежності України

 

Вчора 23 серпня на Заставнівщині відбулися урочисті заходи присвячені Дню Державного Прапора України та 29-ї річниці незалежності України.

День незалежності України – це найбільше національне свято. Уперше за тисячолітню історію, на карті світу постала держава під назвою «Україна».

Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців. Національно-патріотичні заходи в районі розпочались із святкових літургій у храмах району. І хоч пандемія, спричинена коронавірусною інфекцією диктує свої умови, урочистості відбулися й на центральній площі м.Заставна.

Під урочисті фанфари голова районної державної адміністрації Дмитро Козарійчук підняв національний стяг. А спільне виконання Гімну України учасниками дійства полинуло над небом Заставнівщини. Привітав заставнівчан із державними святами голова Заставнівської ОТГ Василь Радиш. З його рук активні містяни отримали Подяки.

У своєму вітальному слові до присутніх Дмитро Козарійчук запевнив, що майбутнє України, її незалежність в надійних руках, адже українці, свято шануючи культурне надбання, відстоюючи історичну памʼять, формують сьогодні нове мислення і цінності демократичного суспільства.

Та наголосив, що ці свята вселяють гордість за величний український народ, нашу країну, об’єднує всіх українців, дарує усім нам світлі надії, щоденні звершення та впевненість у завтрашньому дні. З нагоди свята, за сумлінне виконання своїх службових та професійних обов’язків голова райдержадміністрації відзначив кращих краян нагородами -- Знаками народної пошани та Почесними грамотами РДА.

Серед нагороджених учасники бойових дій на сході України, воїни - "афганці", волонтери, працівники галузі культури, освіти, державні службовці та працівники Заставнівської міської ради, благодійники.

Всього, за поданням та підписом голови РДА Дмитра Козарійчука відзначено роботу більше 600 мешканців району з гідною, патріотичною та життєвою позицією: медичні та соціальні працівники, силовики, фермери та представники бізнесу. Дотримуючись умов карантину, відзнаки Дмитро Козарійчук вручить працівникам за місцем їхньої роботи.



Top