Заставнівський центр зайнятості - нові форми дистанційної роботи

 

Для інформування та консультування шукачів роботи в умовах карантину службою зайнятості  проводяться нові форми дистанційної роботи – онлайн вебінари, що у нинішніх умовах є безпечно, доцільно та корисно.

Це заощаджує час працівників і клієнтів, адже дає змогу одночасно надати й отримати необхідну інформацію кільком особам без фізичної присутності в одному приміщенні, береже здоров’я людей, збільшує обізнаність безробітних про діяльність служби зайнятості, вакансії тощо.

Все, що потрібно людині, щоб стати учасником вебінару – мати пристрій (комп’ютер, ноутбук, планшет або смартфон) із виходом до мережі Інтернет та зареєстровану електронну скриньку. Детальну інструкцію щодо підключення нададуть фахівці служби зайнятості електронною поштою або за телефоном.

26.08.2020 року Заставнівською районною філією Чернівецького обласного центру зайнятості організовано та проведено Інформаційний онлайн вебінар, в якому взяли участь 4 осіб.

Під час вебінар, начальник відділу активної підтримки безробітних Василь Максимчук, поінформував  про права та обов’язки зареєстрованих безробітних, послуги служби зайнятості та сучасні підходи щодо їх отримання в умовах карантину,.

Присутніх на вебінарах шукачів роботи ознайомлюють з можливостями сучасних електронних сервісів служби зайнятості: офіційного сайту Державної служби зайнятості, «Освітнього порталу» та «Платформи з профорієнтації та розвитку кар’єри», про міжнародну платформу Coursera , Завдяки яким служба зайнятості вирішує питання щодо сприяння оптимальному вибору або зміні людиною сфери трудової діяльності (професії) відповідно до її професійних інтересів, нахилів, здібностей, рівня професійної підготовки, стану здоров’я та з урахуванням потреб ринку праці. Фахівець наголосив, що безробітні громадяни мають можливість отримати інформаційні та консультаційні послуги, пройти профвідбір перед направленням на профнавчання або на співбесіду з роботодавцем.

Також представник центру зайнятості нагадав  слухачам вебсемінару про можливість звертатися до служби зайнятості через електрону поштуЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.та за номерами телефону (03737)3-19-80, (03737)31317. Фахівці центру зайнятості нададуть вам будь-яку інформацію про пошук роботи та відвідування служби зайнятості. По завершенні вебінару всі учасники отримали відповіді на свої запитання та контакти для зворотного зв’язку у разі потреби додаткової консультації.

Важливо, що до завершення карантину проведення вебінарів запроваджене Заставнівською районною філією Чернівецького обласного центру зайнятості на постійній основі.



Top