Щира подяка Заставнівським лікарям інфекційного відділення

 

Пандемія, спричинена поширенням коронавірусної інфекції COVID –19 змусила увесь світ жити за новими правилами.

А медичних працівників – працювати у особливих, майже екстремальних умовах.  Заставнівщина не стала виключенням.  Саме тому, нагальною виникнула проблема у  розгортанні роботи інфекційного відділення на базі терапевтичного відділення Заставнівської ЦРЛ.

Завжди думаєш, що лихо може трапитися з кимось іншим, тебе  омине. Думав так і я.  Хоча знав, що так не буває. Пандемія цього не допустить… Так склалося що я із пневмонією також потрапив до цього відділення завдяки оперативному та професійному медогляду сімейного лікаря Віти Місько.

Перше що вразило, це практично абсолютна чистота у всьому відділенні та  у палатах, дбайливий, привітний медичний  персонал відділення.

Коли  потрапив на лікування, відділення було  вщент заповнене пацієнтами різної вікової категорії. Починаючи з ранкового обходу до пізньої ночі лікарі та медичний персонал бігають палатами,  роблять ін'єкції,  ставлять системи, міряють температуру та, в разі коли це вкрай необхідно,  надають необхідну психологічну підтримку. Спілкуються та заспокоюють бабусі й дідусі, молодь, які  переживають за свій стан.

Той день коли я був госпіталізований, якщо хто розуміє киснева сатурація, в мене була 89/91 (при нормі 95-100), артеріальний тиск постійно змінювався, (то занадто високий то занадто низький),  і 10 метрів не міг пройти самостійно без сильної віддишки і тільки завдяки оперативним та професійним діям медиків, уже буквально за два дні  мій стан стабілізувався.

Незважаючи на те, що інфекційне відділення в Заставнівській ЦРЛ отримало офіційний статус інфекційного згідно з програмою національної спілки здоров'я України мали би отримати ковідні пакети (тобто медикаменти для лікування наслідків цього захворювання) Заставнівське відділення станом на 22 вересня, наскільки мені відомо, не отримала ще жодної копійки.

Щоб вам було  зрозуміло, день лікування пневмонії, яка виникла внаслідокCOVID-19, обходиться пацієнту щонайменше у дві з половиною -- три тисячі гривень. Тому дивлячись на вартість лікування і розуміючи, те що не кожна людина зможе собі дозволити придбати такі медикаменти, звертаємося  до представників влади у нашому регіоні з проханням якомога швидше посприяти у  виділенні коштів  для придбання званого ковідного пакету.

Можливо тим, хто не перебував на лікуванні в даному відділенні, не зрозуміти не тільки  самих лікарів та обслуговуючий персонал, які морально-психологічно переживають разом із хворими, а нерідко й самі інфікуються від хворих, при цьому ще й наражаючи своїх близьких на небезпеку.

Чи колись хтось дивився у виснажені очі лікарки, якої  зміна закінчилась і вже кілька годин як мала би бути дома, але вона перебуває біля бабусі тримає її за руку та заспокоює.

За час перебування в інфекційному відділенні Заставнівської ЦРЛ  власними очима  доводилося спостерігати як лікарки Аліна Шеремета та Марина Бузан неодноразово незважаючи на те,  що робочий день вже давно закінчився, до пізньої ночі, немов янголи охоронці, виходжують найбільш важких хворих, контролюючи їх  стан, доти доки не будуть впевнені, що пацієнт знаходиться в безпеці.



Top