Відео - У ЗАСТАВНІВСЬКІЙ РАЙЛІКАРНІ БУДЕ ВСТАНОВЛЕНО КИСНЕВУ СТАНЦІЮ

 

Зіткнувшись  впритул зі смертельно-загрозливою інфекцією COVID-19 кожен з нас побачив прогалини в медичній  реформі, які до цього були майже непомітними.

Бо ж не лише пігулки та ін’єкції допомагають хворому одужати.  Лікарняні палати на певний час стають для хворих тим місцем, де вони вимушені знаходитись цілодобово. Саме тому атмосфера в приміщенні має бути максимально комфортною, а меблі – зручними.    А ще тут мають бути безпечні умови, засоби та обладнання для одужання пацієнта і роботи персоналу.

Днями відбувся візит заступниці голови Чернівецької ОДА Наталії Гусак,  керівника Державної Установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталії Гопко, за участі фахівців Департаменту охорони здоров’я ОДА, голови Заставнівської районної державної адміністрації Дмитра Козарійчука до Заставнівської центральної районної лікарні, адміністрації рай лікарні.

Приводом для візиту стала перспектива встановлення в цьому медичному закладі кисневої станції. Для закупівлі та встановлення спеціалізованого медичного обладнання виділено 2 млн гривень. Киснева станція слугуватиме для централізованої подачі кисню і значно покращить систему газопостачання лікарні.

Адже вимоги до такого обладнання зростають щороку, а існуюче балонне обладнання не задовольняє потреби закладу, де функціонує інфекційне, терапевтичне, неврологічне, хірургічне, акушерсько-гінекологічне, реанімаційня відділення. Де щодня проводять низку  оперативних втручань, повертають до життя людей та проводять маніпуляції пацієнтам, які потребують підтримки киснем.

Завдяки розумінню проблем медичної галузі, бажанню  зробити все необхідне для покращення умов надання лікарської допомоги та підтримки обласного керівництва, голова РДА  Дмитро Козарійчук всіляко сприяє тому, щоб уже зараз значно покращити матеріально-технічну базу, що у рази підвищує якість надання допомоги пацієнтам та, разом із тим, дозволяє лікарні економити значні кошти, які будуть спрямовані на її розвиток та оплату праці медичних працівників.



Top