У Заставнівському центрі зайнятості відбувся тематичний захід за участю осіб з інвалідністю "Можливості обмежені, здібності – безмежні!" (фото)

 

На передодні Міжнародного дня інвалідів 2 грудні 2020 року у Заставнівській районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості відбувся тематичний захід за участю осіб з інвалідністю «Можливості обмежені, здібності – безмежні!» (5 осіб).

Мета даного заходу обумовлена необхідністю допомоги в самопізнанні, подоланні невпевненості ознайомлення цільової аудиторії з перспективами зайнятості та побудові власних стратегій пошуку роботи тощо.

Фахівець з профорієнтації Антоніна Старко поінформувала присутніх про можливості служби зайнятості в напрямку підбору відповідної роботи відповідно до індивідуальних програм реабілітації, організації професійного навчання й підвищення кваліфікації для збільшення конкурентоспроможності на ринку праці.

Крім того, на заході розглянули наступні теми:

- прийнятна робота  для осіб з інвалідністю;

- пропозиція робочих місць для окремих категорій населення, у т.ч інвалідів на регіональному ринку праці;

- виконали вправу «Моя ціль та як її досягнути».

До участі у заході запросили Віктора Стасюка – начальника відділу обслуговування громадян №5 управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного Фонду України в Чернівецькій області.

Пан Віктор розповів про перелік документів необхідних для оформлення пенсії, для отримання детальної інформації запросили до спілкування через SKYPE.

Гарною новиною стала інформація про підняття пенсійного забезпечення по інвалідності з 1 грудня 2020 року.

На завершення заходу всіх присутніх запросили взяти участь у вебінарі «Освітні можливості для осіб з інвалідністю», який відбудеться 03.12.2020 року об 11:00 год.



Top