Відео Заставна - Урочисті присвячені річниці виведення військ СРСР з Афганістану

 

Сьогодні 14 лютого в місті Заставна, відбулася урочиста подія з нагоди Річниці виведення Радянських військ з Афганістану, де вшанували померлих воїнів та тих хто зміг повернутись додому після 10-річної війни.

У далекому 1989 році, 15 лютого останні, тоді ще Радянські війська залишили Афганістан.

Таким чином закінчилась 10-річна страшна війна про яку ще й досі ми всі пам'ятаємо, в якій ще тоді Радянський Союз втратив більше 15 тисяч своїх відважних громадян. 

І сьогодні зрозуміло, що цей День виводу наших військ з Афганістану – це і свято пам'яті афганців-ветеранів, і день скорботи та пам'яті про всіх загнувших воїнів-інтернаціоналістів.

Ще в ті часи радянська влада не дуже хотіла згадувати про ту війну та її страшні, криваві події, ймовірно, тому свято і не отримало статус офіційного.

Проте, Українці сьогодні з великою повагою і шаною відносяться до своїх ветеранів Афганістану. 

В країні створено багато меморіальних  пам'ятників загиблим воїнам в Афганській війні. 

У великих і маленьких містечках по всій країні, 15 лютого ініціативні ветерани організовують паради та мітинги на честь цієї події та йдуть пам'ятною ходою в колонах де рідні, близькі, друзі афганців та просто навіть патріотично налаштовані громадяни, для яких слово війна – це не порожній звук а подія яка сколихнула все життя і примусила подивитись на нього з самого гіршого боку.

Адже війна це завжди втрата друзів, товаришів та рідних людей і кому як не нам Українцям це знати. Вічна слава нашим відважним воїнам Афганістану!

Поділитися



Top